Anıtpark Meydanı'nda Mehmetçik Vakfı yararına düzenlenen kermese katılan bir çok isim duygu ve düşüncelerini mikrofonlar aracılığıyla halkla paylaştı.

"Askerimiz galip gelecek inşallah"
Düzce Valisi Zülkif Dağlı, yağışlı bir gün olmasına karşılık halkın gösterdiği yoğun ilgiye işaret etti ve memnuniyetini dile getirdi. Vali Dağlı, "Yağışlı günde halkın şu coşkusuna bakalım. Halkımızın yağmura rağmen Pazar gününe rağmen burada toplandığını gördük. Tüm sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi partilerimiz, derneklerimiz, ticari kuruluşlarımız, milletvekilimiz, belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, kamu kurumlarımızın mensupları hepsi burada. Afrin’de bizler için savaşan askerlerimize en azından "Biz de buradayız, biz de sizinle beraberiz" diyerek hep birlikteyiz. Askerimiz galip gelecek inşallah." dedi.

"Tüm halkımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz"
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da kermese ilişkin şöyle konuştu: "Perşembe gününden itibaren başladığımız bu programa Kilis'te, Hatay'da devam ettik. Bugün de burada bütün Düzceliler, sivil toplum kuruluşları, tüm partilerimiz hep beraber askerimize destek olmak amacıyla buradayız. Tüm halkımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz."

"Düzceli kadınlar yüreğini koydu"
Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise vatandaşı, kurumları ve siyasileri ile kermese tüm Düzce'nin gönlünü koyduğunu vurguladı. Keşir, şunları kaydetti: "Hem belediyemizin hem valiliğimizin katkıları oldu ama Düzce bu kermese gönlünü koydu. Düzceli kadınlar yüreğini koydu. Tüm siyasi partiler hemen hemen destek verdiler. Sivil toplum kuruluşları ilçelerden gelen stantlar var. İlçelerinde  hazırlık yapıp buraya gelenler var. Ve alışveriş stantlarında alışveriş yapanları da görüyorum. Onlar da aslında ihtiyaç almaktan öte askerlerimize bir anlamda gönüllerini, yüreklerini gönderiyor. Tabii ki askerlerimizin Türk ordusunun ihtiyacı yok. Tüm ihtiyaçları Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından karşılanıyor. Buranın bir manevi anlamı var. Burada kadınların evlerinde örgü örerken ,yemek yaparken oradaki soğukta, karda, kışta mücadele veren sınır güvenliğimiz için mücadele veren askerlerimizle yüreklerinin olduğunu ifade eden çok büyük bir manevi anlamı var maddi anlamından çok. Onun için ben katkı veren emek veren buraya alışveriş içinde gelen katkı vermek adına tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Askerlerimize de burada sizin vasıtanızla selamlarımızı gönderiyoruz. Tüm Düzce tüm Türkiye bütün yürekleriyle onların arkasında."

"Bu tür faaliyetler özellikle bu dönemde çok önemli"
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Özgür Bergut da "Bu organizasyonu düşünen, planlayan herkese, burada hizmet eden her kuruma teşekkürlerimi sunuyorum. Milli birlik ve beraberlik şuurunu arttıracak bu tür faaliyetler özellikle bu dönemde çok önemli Afrin’de ordumuz bu devlete, bu millete, bu bayrağa ihanet edenlere karşı canları pahasına mücadele veriyor." diye konuştu.

"Hep birlikte Türkiye olduğumuzu gösteren bir tablo"
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş ise "Bizler çok necip bir milletiz. Bu sahada bir olduğumuzu, diri olduğumuzu ve hep birlikte Türkiye olduğumuzu gösteren bir tablodur. Tüm Düzce halkına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

"Mehmetçiğimiz nasıl yağmur, soğuk, kar demeden cephede savaşıyorsa..."
Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Ay'ın eşi Nursel Ay, yağmura ve soğuğa rağmen kermesin çok güzel geçtiğini belirterek, şöyle devam etti: "Halkımız çok güzel ilgi gösterdi. Biz de Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek için nasıl bir faaliyet yapabilir diyerek, evet dualarımız hep onlarla ama istişare ederken büyük bir kermes düşündük ve bunun için dedik ki Düzceli tüm hanımları davet edelim. Mehmetçiğimiz nasıl yağmur, soğuk, kar demeden cephede savaşıyorsa biz de aynı şartlar altında Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu her an her daim göstermek için buradayız."

"Bereketli bir gün geçiriyoruz"
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Düzce Şubesi Başkanı İsa Şengüloğlu da  dernek olarak her zamanki gibi Düzce Anıtpark Meydanı'nda yerlerini aldıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu yoğun ilgiden dolayı da bereketli bir gün geçiriyoruz. Çocukluğumuzu yad ediyoruz. Bu günümüzü böyle heyecanlı ve dinamik atmosfer içerisinde geçiriyoruz." diye konuştu.

"Mehmetçiğimizin yanındayız"
Uzun Mustafa İlkokul Müdürü Bekir Gürler, okul olarak etkinlikte hazır bulunduklarını söyleyerek, "Uzun Mustafa İlkokulu olarak eğitim-öğretim faaliyetlerimizin yanında sosyal sorumluluk projesinde de her zaman için sahada çalışmalarımızı yürütüyoruz. Afrin operasyonuna destek olmak amacıyla bugün pilav, ayran ve çorbayla standımızda yer aldık. Bütün velilerimizle, bütün okul aile birliği üyelerimizle beraber sorumluluk alanındayız. Bugün buradayız. Yarın da inşallah burada olacağız. Standımızdaki ürünlerimizi velilerimizin destekleriyle oluşturduk. Mehmetçiğimizin yanındayız." şeklinde konuştu.

Topladıkları para ile öğrencilerin mektuplarını teslim etti
Düzce Ömer Seyfettin Akdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zekeriya Güzeldal öğrencilerin Afrin'e destek olmak için topladıkları parayı ve öğrencilerin yazdıkları mektupları Başkan Dursun Ay'ın eşi Nursel Ay'a teslim etti. 

Kermesi gezen vatandaşlar da duygularını anlattı.

"Vatana canım kurban olsun"
Kermese destek veren Hatice Çakır isim vatandaş, "Vatana canım kurban olsun. Başbakana canım kurban olsun. Bayrağımı, milletimi, namusumu vermem! Askerlerimize yardımcı olacağız. Oluyorsa ben de gideceğim, gönüllü gideceğim. O çocuklara yardım edeceğim. Yemek taşıyacağım. Su taşıyacağım. Gece uyuyamıyorum, görünce yavrularımı... Allah yardımcıları olsun. Allah'a emanet olsunlar. Fırsat vermesin düşmana! Kuyularına kendileri düşsün. Yeter artık, yeter!"

Bir ilkokul öğrencisi ise "Mehmetçiğimiz bizi kurtarıyor. Biz de onlara destek verelim." diyerek, sarf ettiği cümlelerle yüreklere dokundu.

Haber: C. ÜSTÜNER