Düzce'de vatandaşların sağlığıyla oynayan merdivenaltı işletmelerin önüne geçmek, hijyen kurallarına uygunluğu yerinde görmek ve belge kontrolleri yapmak amacıyla Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve zabıta ekipleri tarafından işyeri denetimleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda eylül ayı içerisinde il genelinde faaliyet gösteren; gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerinde bin 222, yem satışı yapan işyerlerinde 18 olmak üzere toplam bin 240 adet denetim yapıldı. Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü eliyle gerçekleştirilen kontrol ve incelemelerde6 gıda işletmesine mevzuata aykırılıktan 40 bin 912 TL idari para cezası uygulandı.


1 ayda 30 şikayet
Ayrıca Alo Gıda 174 hattına gelen 30 şikayeti titizlikle inceleyen tarım yetkilileri, şikayete konu hususlardaki olumsuzlukları giderdi.

169 adet gıda ve yem numunesi alındı
Öte yandan Gıda İhracatı için 156, izleme ve benzeri programlar için 10, yem izleme programları için ise 3 adet olmak üzere toplam 169 adet numune alınırken, alınan ihracat numunelerinin analiz sonuçlarının uygun çıktığı bildirildi.
HABER:C.ÜSTÜNER