ÖSS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM Başkanı Yarımağan en başarısız ve en başarılı illeri açıklarken ilk 10`daki bir ili düşündürücü buldu

ÖSS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM Başkanı Yarımağan en başarısız ve en başarılı illeri açıklarken ilk 10'daki bir ili düşündürücü buldu. Yarımağan'ın düşündürücü bulduğu bu il Düzce'ydi.Yarımağan, en az başarılı 10 il sıralamasında Düzce'nin de bulunduğuna dikkat çekerek, "Düzce'nin bulunduğu bölge itibariyle bu grupta yer alması düşündürücü." ifadesini kullandı.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, 2009 ÖSS'de en başarısız üç ilin Ardahan, Hakkari ve Şırnak olduğunu söyledi.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, illere göre başarı sıralamasını 4 türlü yaptıklarını ifade ederek, "Sayısal-1 puanına göre en başarılı ilk 3 il Karaman, Kayseri ve Denizli. Sözel - 1 puanına göre en başarılı ilk 3 il Niğde, Aydın, Nevşehir. Eşit ağırlık -1 puanına göre başarılı iller ise Aydın, Karaman, Kayseri." dedi.

Yarımağan, 145 barajını geçme oranına göre başarılı illerin ise Aydın, Nevşehir ve Kayseri olduğunu kaydetti.

Yarımağan, en az başarılı illerin ise Sayısal-1 puanına göre Ardahan, Hakkari ve Şırnak olduğuna dikkat çekerek, "Hangi puan türüne, hangi kıstasa göre kıyaslama yaparsanız yapın son üç il olarak maalesef bu üç ilimiz görülüyor. Sadece kendi aralarında yer değiştiriyorlar." diye konuştu.

Yarımağan, en az başarılı 10 il sıralamasında Düzce'nin de bulunduğuna dikkat çekerek, "Düzce'nin bulunduğu bölge itibariyle bu grupta yer alması düşündürücü." ifadesini kullandı.