Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba ve kadın milletvekillerinin katılımıyla bakanlıkta tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmaların ele alındığı ve sorunların irdelendiği bir toplantı düzenlendi. Toplantıda hazır bulunan Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, görüşmenin detaylarına ilişkin bilgi verdi.
Fiyattan yana yüz güldürmeyen fındık başta olmak üzere, Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadele, kanatlı üretimi, iyi tarım uygulamaları, termal seracılık ve jeotermal kaynaklı OSB gibi konuların gündeme getirildiği yaklaşık 2 saat süren toplantıda Düzceli çiftçilerin sorun ve ihtiyaçlarını anlattığını bildiren Keşir, tarım ile ilgili çalışma toplantısı yapılması ve konunun yerinde incelenmesi amacıyla Bakan Fakıbaba’yı Düzce’ye davet ettiğini belirtti.
“Düzceli üreticilerin sorunlarını, ihtiyaç ve taleplerini dile getirdik”
Keşir, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Eşref Fakıbaba’nın daveti üzerine gerçekleşen toplantıda, kadın vekiller ile beraber bakanımızla tarım ve hayvancılık gündemini değerlendirdik. Fındık başta olmak üzere Düzceli çiftçilerin ve üreticilerin sorunlarını, ihtiyaç ve taleplerini dile getirdik. Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadele, iyi tarım uygulamaları, fındıkta UTZ sertifikalandırma konusunu ile kanatlı üretimi ile diğer beklenti ve sorunlarımızı konuştuk.” dedi.
“STK’lar talebini Bakan beye doğrudan iletme fırsatı bulacak”
Düzceli üreticilerin, yaşadıkları sorunları her fırsatta dile getireceğini ifade eden Keşir, “Düzceli çiftçilerimizin talepleri bizler için çok kıymetli, tüm tarafların bir araya geleceği bir çalışma toplantısı için Bakan beyi Düzce’ye davet ettik ve Bakan bey davetimizi olumlu karşıladı. Sayın Bakan Düzce’ye geldiği takdirde bahsedilen konular yerinde incelenmiş olacak, vatandaşımız ve STK’lar talebini Bakan beye doğrudan iletme fırsatı bulacak.” şeklinde konuştu.

Haber;C. ÜSTÜNER