Düzce Üniversitesi'ne yapılan yardımlar devam ediyor. Üniversite'ye bir yardımda Düzce'yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği'nin katkılarıyla gerçekleştirildi. DÜZDER, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ndeki Makine Eğitim Bölümü Makine Tasarım Atölyesi yardımı yaptı.

Atölyenin açılışı bugün düzenlenen programla yapılırken açılışta açıklamalarda bulunan Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğulu sivil toplum örgütlerinin yardımlarının Üniversite için büyük önem taşıdığını belirterek, “Düzce Üniversitesi gelen yardımlarla hizmet vermeye devam ediyor. Özellikle sivil toplum örgütlerinin yaptığı yardımlar sizinde gördüğünüz gibi büyük önem taşıyor. Yapılan yardımlar hem öğrencilerin daha iyi hizmet almaları hem de Üniversitenin daha iyi hizmet vermesi için de çok önemli. Bu atölyenin açılmasında katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Düzce Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı İsmail Ercan'da Teknik Eğitim Fakültesi'nin üniversite bünyesinde kurulan ilk fakülte olduğunu söyleyerek, yapılan çalışmalarla fakültenin her geçen yıl daha da iyi noktalara geldiğini ifade etti.

Düzce Üniversitesi'nin Düzce için büyük önem taşıdığını belirten DÜZDER Başkanı Cemal Aksan ise, “Sadece sivil toplum örgütlerinin yaptıkları yardımlar bir üniversite için yeterli olmuyor. Üniversitenin halkla bir bütün olması da gerekiyor. Halk ile üniversite bütünlüğünü sağlayabilirsek işte o zaman büyük bir yol katetmiş oluruz.” dedi.

Eski DÜZDER Başkanı Talat Saygılı da yapılan yardımın önemine değinerek, eski DÜZDER yönetimi ile yeni DÜZDER yönetiminin atölyenin açılması konusunda önemli katkıları olduğunu dile getirdi. Saygılı, atölyenin açılmasında katkıda bulunan bütün DÜZDER üyelerine de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 34 adet teknik resim çizim masası, 34 adet tekerlekli amortisörlü tabure, 34 adet paralel cetvel ve kürsünün bulunduğu Makine Tasarım Atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.