Eğitim Bir-Sen bugün kitlesel basın açıklamaları ve faks eylemleri yaptı. Düzce merkez postanesinden, ek ödeme talebini içeren metinler başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e gönderildi. Ayrıca çalışanlarına sahip çıkması talebiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e ve Düzce milletvekillerine de aynı faksların gönderileceği bildirildi.

 

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, ek ödeme mağduru öğretmen ve öğretim elemanları için alanlarda olduklarını söyleyerek, Ek ödeme alamayan öğretmen ve öğretim elemanlarının kamuda en düşük ücret alan çalışan konumuna düşürüldüğünü savundu.

 

Çelebi, “ Öğretmen ve öğretim elemanlarının, eğitimi ve ülkeyi geleceğe taşımayı bir yana bırakın, kendilerini bir sonraki aya taşıyacak takatleri kalmamış ve sabırları tükenmiştir. Meclis çalışanına, danışmanına, şoförüne, üst düzey bürokratlarına, gizli kararname ile askerine cömert davranan hükümet, diğer kamu çalışanları söz konusu olduğunda ‘mali denge’den söz etmekte, bizlerin sinirlerini germektedir. Mart ayında, evlerde kullanılan elektriğe yüzde 9.26, doğalgaz fiyatına yüzde 18.70 zam yapılmıştır. Yapılan zamlarla akaryakıtın litre fiyatının geldiği nokta ise bütün kamuoyunun malumudur. Maliye’nin bazı patronlara milyon dolarlık merhamet gösterirken, eğitim çalışanına “al da bunu merhem et” demesine karşıyız.