D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunun Düzce-Akçakoca kısmı, 26 Mart tarihinde Çiçekpınar mevkiinde meydana gelen heyelan sebebiyle çöktü.

Olayın ardından yol çift yönlü olarak ulaşıma kapatılan yolda vakit kaybedilmeden Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerince servis yolu çalışmalarına başlandı.

9 gün süren çalışmaların ardından bölge ulaşımı için önemli bir güzergah olan yol altyapı ve asfaltlama işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.

Herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesi adına hem Akçakoca hem de Düzce yönüne uyarılar yerleştirildi. Polis, Jandarma ve Karayolları ekipleri de yolda trafik akışını sağlamak için bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

VALİ VATANDAŞLARI UYARMIŞTI

Geçtiğimiz cumartesi günü bölgede incelemelerde bulunan Düzce Valisi Cevdet Atay, “Vatandaşlarımız da burada standartların eksik olduğunu ama servis yoluna göre üst olduğunu bilsinler. Amacımız bir an önce ana yolu açarak geçişi sağlamak. Burada bir süre ekiplerimiz olacak. Jandarma bir süre burada personel görevlendirecek. Karayolları ekipleri de burada sürekli eleman bulunduracak” açıklamasını yapmıştı.