Yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle mart ayından bu yana uzaktan eğitim şeklinde yürütülen eğitim faaliyetlerinde öğretmenler de öğrenciler gibi yeni bir dönem yaşıyor. Koronavirüs gölgesinde kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü de bu yıl buruk geçiyor.

Öğretmenlerin Günü’nde kutsal mesleğin icracıları öğretmenlerin sorunlarına eğinen Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman bir mesaj yayınladı.

“En büyük temennimiz bizzat öğretmenlerimiz tarafından ortaya konulan sorunların çözülmesi, beklentilerin karşılanmasıdır” diyen Şişman tek tek öğretmenlerin taleplerini sıraladı:

“Her öğretmenler gününde dinlemeye alıştığımız söylemleri artık duymak istemiyoruz.  3600 ek gösterge, Öğretmenlik Meslek Kanunu, Tüm ödemelerin maaşlara yansıtılması, gibi söz verilen ancak bir türlü gerçekleştirilmeyen sorunlarımız bir an önce çözülmelidir.”

“Öğretmenler olarak yaptığımız görevin önemini biliyoruz ve bu şuurla hareket ediyoruz” cümlelerini kullanan Şişman açıklamasında,

"Öğretmenin itibarı MEB'in namusudur." sloganı ile biz şuna inanıyoruz ki: Eğitimin taşıyıcı kolonu öğretmendir. Diğer tüm değişkenler öğretmenden sonra gelir. Öğretmeni huzurlu kılmadan, öğretmenlerimizin beklentilerini karşılamadan, öğretmen eksikliğini gidermeden eğitimde başarı elde etmek mümkün değildir.

Ayrıca belirtmek isteriz ki; Millet Mekteplerinin açıldığı ve Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihi bizim için çok anlamlıdır, değerlidir. Devletimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Atatürk’ü bu özel günde özlem, minnet ve rahmetle anıyoruz. Öte yandan kalleş PKK tarafından katledilen Neşe Alten, Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz ve daha nice şehit öğretmenimizi de minnetle yâd ediyoruz. Toprak bütünlüğümüze, birlik ve dirliğimize kast eden, bir ülkenin kalkınmasının itici gücü olan eğitimi zayıflatmaya çabalayan bölücüler bilsin ki; bu ülkede “Neşe Altenler”, “Aybüke Yalçınlar”, “Necmettin Yılmaz’lar tükenmez.

Varlığını, bilgisini, birikimini ülkemizin geleceğine adayan öğretmenlerimiz, Öğretmenler Günü’nün gururunu yaşıyorlar. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bu vesileyle kutlarız” ifadelerine yer verdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN