Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Çiçek, müdürlük tarafından 2022 yılı mayıs ayı içerisinde yapılan faaliyetleri açıkladı.  

Hayvan hastalıkları ile mücadele

İl genelinde yürütülen hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmaları hakkında bilgiler veren İl Müdürü Çiçek, 2022 yılı mayıs ayı içerisinde, 1 köyde 15 büyükbaş hayvana proje kapsamında ŞAP aşısı yapıldığını açıkladı. Hem hayvanları hem de insanları hastalıklardan korumak için 13 köyde 659 küçükbaş hayvana bruselloz aşısı ve 14 köyde ise toplam 722 koyun ve keçi vebası aşısı yapıldığını aktaran Çiçek, 62 köyde ise 2 bin 960 köpeğe kuduz aşısı uygulandığı açıkladı.

35 vatandaş saldırıya uğradı

Aylık faaliyet raporuna yansıyan hayvan saldırılarına bağlı vaka sayısını da paylaşan Çiçek, “İlimizde meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 35 adet ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alınmış ve müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmemiştir. Hayvan pazarının açık olduğu perşembe günlerinde hayvan pazarı içerisinde rutin denetimler yapılmış olup herhangi bir bulaşıcı hastalığa rastlanmamış ayrıca hayvan pazarındaki İl dışı hayvan nakil işlemleri de yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Hayvanların tanımlanmasına yönelik faaliyetlerin titizlikle sürdüğünü belirlen İl Müdürü Çiçek, bin 289 büyükbaş ve 673 küçükbaş hayvana kulak küpesi takıldığını kaydetti.

557 gıda ve yem denetimi gerçekleştirildi

Düzce’de halkın sağlığı ile oynamaya kalkan gıda işletmelerine fırsat vermemek için denetimlerin sıkı şekilde devam ettiğini vurgulayan Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Çiçek, şu bilgilendirmede bulundu: “Mayıs ayı içerisinde il genelinde faaliyet gösteren; gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerinde 533, yem satışı yapan işyerlerinde 24 olmak üzere toplam 557 adet denetim yapılmıştır. Alo Gıda 174 hattına gelen 18 şikâyet incelenmiş olup, olumlu sonuçlanmıştır.”