Düzce’de yoğun kar yağışı elektrik alt yapısını da olumsuz etkiledi. Bazı mahallelere saatlerce elektrik verilemeyince vatandaşlar, çareyi SEDAŞ’ın irtibat hatlarını aramakta buldu. Bu hatlar arandığında ise otomatik bir bilgilendirme ile karşılaşan Düzceliler, kesintinin ne kadar süreceği sorusuna cevap bulamadı.

SEDAŞ tarafından yapılan bilgilendirmede, etkili olan kar yağışı nedeniyle, bazı mahallelerdeki elektrik iletim hatları ve trafolarda arıza meydana geldiği bildirildi. Arıza nedeniyle Camikebir ve Tokuşlar Mahallesi başta olmak üzere, bazı mahallelere yaklaşık 4 saat elektrik verilemedi.

Düzce nüfusunun önemli bir kesiminin ikamet ettiği Bahçeşehir Bölgesi’nde de sık sık yaşanan kesintiler elektronik eşyalara zarar verdi.

Her etkili yağışta aynı sorunun yaşanmasından bıkan Düzceliler, alt yapısını son teknolojiyle güçlendirdiği yönünde açıklamalar yapan SEDAŞ’ın hizmet kalitesini sorguladı. Saatler süren kesinti nedeniyle hem karanlık hem de soğukla mücadele etmek zorunda kalan vatandaşlar, haber merkezimizi arayarak yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

SEDAŞ ekipleri, kesinti yaşanan mahallelere kısa süre içinde yeniden elektrik verilmesi için arıza çalışmalarını gece boyunca aralıksız sürdürdüğünü duyurdu.