Evleri su altında kalan, eşyaları kullanılamaz hale gelen ve tarım arazileri telef olan Yahyalar Mahallesi sakinleri selin açtığı yaraların sarılmasını bekliyor.

Bir yandan sel yaralarını sarmaya çalışan mahalle sakinleri, Mahalle Muhtarı Turan Gemicioğlu’nun girişimleriyle bir daha böyle bir afetin yaşanmaması için bir takım önlemler alınmasını istiyor.

HASAN GÜNDEN BİZZAT SAHADA

Bu kapsamda Muhtarlık İşleri Müdürü Gönül Asuk’un Yahyalar Mahalle Muhtarı Gemicioğlu ile kurduğu temaslar neticesinde Başkan Yardımcısı Hasan Günden konuyu bizzat yerinde incelemek üzere Yahyalar Mahallesine gitti.

Sel sularının, su kanallarının yetersiz kaldığı için taşarak mahalle merkezine ulaştığını ifade eden Mahalle Muhtarı Gemicioğlu’nun yönlendirmesi üzerine Başkan Yardımcısı Günden, köyün arka kısmında kalan arazideki su kanalını incelemek üzere traktöre binerek kanal boyunca incelemelerde bulundu.

“MISIR HASADINDAN SONRA BİR HAFTADA ÇÖZECEĞİZ”

 Bölgede ekili tarım arazisi olduğu için şu anda bir müdahalede bulunulmasının mümkün olmadığını vurgulayan Günden, mısır hasadının hemen ardından bir haftalık bir çalışma yaparak, tıkanan kanalları açacaklarını ve suyun yönün karaca deresine vererek Yahyalar Mahallesini olası bir su baskınından koruyacaklarını ifade etti.

MEZARLIKTA DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Arazi ve su kanalını inceledikten sonra Muhtar Gemicioğlu’nun talebi üzerine Mahalle Mezarlığında da incelemelerde bulunan Günden, mezarlık içerisinde tehlike arz eden ağaçların kesilerek mezarlık içerisine güzel bir yürüyüş yolu yapılacağının sözünü verdi.

Öte yandan DSİ sorumluluğunda olmasına rağmen mezarlık içerisinden geçen su kanalının ıslah çalışmalarını da yapacaklarının sözünü veren Günden, Muhtar Gemicioğlu’na çalışmalarında başarılar dileyerek mahalleden ayrıldı.