Kısmi ve tam kapanma tedbirlerini devreye sokulmasıyla kontrol altına alınan yeni tip koronavirüs salgını tam bitişe yaklaştık derken yeniden yükselişe geçti. 1 Temmuz’da başlayan tam normalleşme sürecinde kontrolsüz bir şekilde artan vaka sayılarındaki artış ülke çapında 5 katı buldu.

GÜNLÜK YENİ VAKA SAYISI 72’YE ÇIKTI

Düzce’de de bir süre stabil seyreden vaka sayılarında geçen hafta başlayan artış devam ediyor. Buna göre 28 Temmuz günü yeni tip koronavirüs salgını şüphesiyle hastaneye başvuran 72 kişinin daha testi pozitif çıktı. Son günlerde Düzce’de salgında yaşanan artış 4 kata yaklaştı. Öte yandan tespit edilen son vakalarla birlikte Mart 2020’den bu yana Düzce’de COVİD-19’a yakalananların sayısı 41 bini geçti. An itibariyle il genelinde tedavisine devam edilen kişi sayısı da 453 oldu.

HASTANEYE YATANLARIN SAYISI ARTIYOR

Düzce’de en dikkat çeken gelişme ise vakalardaki artışın hastaneye yatış oranlarına yansıması oldu. Son üç günde hastalığı ağır geçiren 7 kişinin daha yoğun bakıma alınmasıyla, tedavisine pandemi yoğun bakım servisinde devam edilenlerin sayısı 12’ye ulaştı. Tedaviye cevap vermeyen 5 hasta ise entübe edildi. Düzce’de gelecek adına umut vermeyen kötü tablodaki yüz güldüren tek gelişme ise salgın kaynaklı vefat yaşanmaması oldu.

HABER: Mehmet GÜNESEN