Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme Merkezi’ne bağlı Sürekli İzleme Merkezi verilerine göre Türkiye’nin en kalitesiz havasının ölçüldüğü Düzce'de insan sağlığı için tarihi bir eşik aşıldı. Düzce’deki hava izleme istasyonu en fazla 50 olması gereken hava kirliliği değer geçtiğimiz günlerde 316 ‘ya kadar yükseldi. ‘Tehlikeli’ sınıfına giren veri nedeniyle bakanlık Düzce için “Sağlık alarmı: Herkes daha ciddi sağlık etkileri ile karşılaşabilir” uyarısı yaptı.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ MASAYA YATIRILDI

Korkutan rakamların ardından Düzce Valiliği teyakkuza geçti. Düzce Valisi Cevdet Atay başkanlığında ilgili kurum ve birim amirlerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Düzce’deki hava kirliliği oranları ve nedenleriyle çözüm için atılması gereken adımlar masaya yatırıldı. Yapılacak çalışmalar planlanarak görevlendirme işlemi gerçekleştirildi.

“DENETİMLER DÜZENLİ OLARAK DEVAM EDİYOR”

Toplantı sonrasında valilikten yapılan açıklama, “İlimizde hava emisyonu oluşturan sanayi tesisleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik ekiplerince; Kömür satış yerleri de Belediye ekiplerince düzenli olarak denetlenmektedir. İlimizdeki sanayi tesislerinin denetimlerine devam edilecektir” denildi.  

HABER: Mehmet GÜNESEN