“İşsizlik intihar ettirdi”, “Kredi kartı borcu intihar ettirdi”, “Sevdiği kızı işsiz olduğu için vermediler, intihar etti”, “İşsizlik cinnet getirtti. Bu tür haberler son günlerde çok sık duyulmaya başlandı. Tüm dünyada giderek artan işsizlik insan sağlığını ciddi oranda tehdit etmeye devam ediyor. Depresyona girip cinnet getirip ailesini katleden, intihar eden insanların sayısı giderek artıyor.
 
Düzce’de son iki ayda yaşanan intihar ve intihara teşebbüs vakalarına yenileri eklendi. Son 2 gün içerisinde meydana gelen 2 vaka, parasızlığın ve borçların insanı ne hale getirdiğini en acı şekilde gösterdi. Aynı yaşta olan iki vatandaştan Erkan Kuşcuoğlu işsizlik yüzünden işadamı Erdoğan Batur ise iddiaya göre piyasaya olan yüklü borçları nedeniyle ölmek istedi.
 
Uzmanlar, ekonomik krizin insanların ruh sağlığı üzerinde ağır tahribat yaptığını ve intihar riskini 2-3 kat arttırdığını söylerken, bu vakaların önemli bir bölümünün nedeninin ekonomik kriz, işsizlik ve yoksulluk olduğunu görmezden gelinmeyeceğini belirttiler. Bu sorunlara çözüm bulunmadığı sürece de bunun giderek artacağını kaydeden uzmanlar, çözümler üretilmesini istiyorlar.

 

Haber; H. İŞCAN