Hakkında 52 usulsüzlük tespit edildiği yönünde açıklamaların yapıldı ve Belediye meclisinin inceleme yapılması yönünde düğmeye bastığı alışveriş merkezinden açıklama geldi.

 

 

BELEDİYEYE İHTAR ÇEKTİK

 

AVM’nin Düzce’ye istihdam sağlamanın yanında ekonomiye katkısının gözardı edilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada borçlarla ilgili şu ifadelere yer verildi:

 

“Düzce Belediyesi ile Şirketimiz arasında ki sözleşmenin karşılıklı yüklediği sorumluluklardan en önemlisi ,binanın bitirilmesi ile Düzce Belediyesinden satın almış olduğumuz arsa paylarının Tapuda adımıza tescilinin sağlanmasıdır. Düzce Belediyesine ait borçlara ilişkin Tapu kayıtlarının üzerinde değişik kişi ve kurumlara ait meblağı milyonlarla ifade edilen hacizler nedeniyle Tapu kayıtları adımıza tescil edilememektedir. Satış bedelinin büyük bir kısmı tarafımızca Düzce Belediyesine ödenmiş ,kalan miktarın hacizlerin kalkması ve Tapuların adımıza tescili halinde derhal ve defaten ödeneceği YAZILI olarak Düzce Belediyesine ihtar edilmesine rağmen sorun çözülmemiştir. Düzce Belediyesi tarafından, pek çoğu ihaleden sonra ihdas edilen hacizlerin kaldırılarak ,tapuların tarafımıza hacizsiz olarak verilmesi halinde bakiye satış bedeli derhal ödenecektir.”

 

Açıklamada Son zamanlarda yetkililerce Krempark Alışveriş Merkezinde 52 adet usulsüzlük tespit edildiği yönünde söylemlere cevap verildi. Alışveriş merkezinin Projesi’nin Düzce Belediyesi tarafından yapılan bir proje olduğu, kat irtifakının da buna göre kurulduğu anımsatıldı ve projenin Alışveriş merkezi ihtiyaçlarına cevap vermediğinden bazı değişikliklerin yapıldığı doğrulandı.

 

Açıklamada Düzce Belediyesinin imar mevzuatına aykırılık nedeniyle tuttuğu tutanaklar mevcut olduğu, bazı aykırılıklar giderildiği ve bazı işlemlere karşı Sakarya İdare Mahkemesinde dava açıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

 

TİCARİ İTİBARIMIZ ZEDELENMEKTE!

 

“Dava açmak Anayasal hakkımız olup, bu başvurularda art niyet aramak Anayasal haklarımızın zedelenmesi sonucunu doğurur. İmar mevzuatı bu durumda ne yapılacağını göstermiş olduğundan yasanın amir hükümlerine uymak konusunda hassasiyetimizin bilinmesini isteriz. Ancak hukuken çözümü mümkün bu konuda dileğimiz Düzce Belediyesi ile uzlaşarak, Düzce’nin tek alışveriş merkezinin ayakta tutulması konusunda gerekli işlemleri yapmak ve hizmeti sürdürmektir. Ancak çözümü yargılamayı gerektiren bu hususların kötü niyetli davranışlar olarak kamuoyu önüne getirilmesi ve AVM”yi kapatmayı gerektirecek konularmış gibi gösterilmesi ticari itibarımızın zedelenmesine neden olmakta ve alışveriş merkezinin geleceğini etkilemektedir.”

 

 

YARDIM VE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ!

 

Düzce belediye meclisinin taşınmazda bir araştırma yapılması için komisyon kurulduğunu basından öğrendiklerini bu konuda her türlü yardımı sağlayacakları belirtildi.

 

“Özel mülkiyete ait bir alanda Düzce Belediye Meclisince bir araştırma yapılacaksa bu konuda hukuki gereklerin yerine getirileceği ya da içeriğini bilmemekle birlikte, yapılacak inceleme için onayımızın alınacağı konusunda inancımız tamdır. Bu konuda gerekli her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzu. Düzce Kamuoyunun kafasındaki tüm şüpheleri kaldırmak konusunda her türlü yardım ve işbirliğine hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.” İfadelerine yer verildi.