En son 7 Haziran Milletvekilliği seçimi öncesi Düzce'de miting yapan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaklaşık 10 ay sonra yeniden kentte gelecek. Anıtpark, meydanında Düzcelilere seslenecek olan Davutoğlu'nu yüzlerce vatandaşın dinlemeye gelmesi bekleniyor.  Anıtpark'ta miting yapacak Başbakan'a belki de şanslı bir kaç kişi ulaşabilecek.  Bu nedenle bizde Öncü TV Haber Merkezi olarak vatandaşlara mikrofon uzattık ve " Düzce'ye gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile karşılaşsanız, hangi sorunu dile getirirdiniz, Başbakan'dan ne talep edersiniz?" sorusunu yönettik.

Öncelikli Sorun Terör...

Aldığımız cevaplardan "terör" başlığı ön plana çıktı. Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini dile getiren vatandaşlarımızın, Davutoğlu'ndan öncelikli beklentisi terör sorunun çözümüne ilişkin oldu.

Bugünlerde 7 TL'ye kadar inen fiyatıyla üreticinin en başlı sorunu haline gelinen fındık da Başbakan'a iletilmesi istenen konulardan biri oldu. Vatandaşlar, devletin fındığa müdahale etmesini istedi.

Borçlarımızı Silse Biz de Rahatlasak

Seçimden sonra asgari ücretin bin 300 TL olması vatandaşa pek fazla yaramışa benzemiyor.  Yapılan zammı yetersiz olduğunu savunan ve ev geçindirmekte zorlandıklarını belirten bazı vatandaşların Başbakan'dan ilginç talepleri de oldu.

Bir vatandaş, " bankalarla ilgili icralık durumum var. asgari ücretle çalışıyorum. ödemekte zorlanıyorum. sayın başbakanımızdan  Suriye'den ıraktan insanlar geldi. onlara baktığı gibi, bizim de kredi kartı borçlarımızı silse biz de rahatlasak. yeniden hayata başlasak. 3 çocuklu birinin asgari ücretle çocuk okutması çok zor. Düzce'de köyümüz barkımız var, büyüklerimizin  yardımlarıyla yaşıyoruz."diye konuştu. 

Çözüm Yok ki Ne Talep Edeyim!

Vatandaşların yerel bazlı sorunları ise bozuk yollar, yeşilliği ile nam salan Düzce'deki bakımsız görüntü olduğu görüldü. Bazı vatandaşlardan ise  "Talep etsem ne fark eder, çözecek mi?" şeklinde cevaplar aldık. Turizmle ön plana çıkmak isteyen Düzce için vatandaşların Başbakan'dan talepleri oldu.

Değişikliği artık hissetmek istiyoruz!

son olarak bir vatandaşın temennisi ise dikkat çekici oldu:  "Başbakan'dan Düzcemiz için en hayırlı şeyleri istemeye çalışırdık.Bundan sonra da Düzce için neler yapılabileceğini  görmek isteriz. Çünkü yıllardır Düzce'mizde gözle görülür, çok aşırı farklı birşey yok.Değişikliği artık Düzceli olarak hissetmek istiyoruz."

Haber;S.KAŞKIR