Düzce genelinden toplam 65 bin öğrenci bugün yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem için yeniden ders başı yaptı. Eğitim -öğretimin ikinci dönemiyle ilgili Vali Bülent Kılınç'ta bir mesaj yayınladı. Kılınç, eğitimin, ekonomik ve sosyal kalkınmanın temeli olduğunu vurgularken, “ Geleceğe yön verecek bir toplum, ancak iyi bir eğitim ve öğretimle mümkün olabilecektir.” ifadelerini kullandı.

Vali Kılınç, verdiği mesajda şu ifadelere yer verdi:

“ Eğitim döneminde olan çocuklarımız ve gençlerimiz; hayatlarının bütününü gerçekten anlamlı yaşayabilmeleri için “öğrenmenin”, “bilgilenmenin” ve bunların sonucu ulaşılacak olan “donanımın”, hayatında ne iş yaparsa yapsın, onu sevmesini ve ondan zevk almasını sağlayacak olan esas faktör olduğuna inanmaları gerekir. Topluma yön vermede, öğrencilerimizin her yönüyle yarınlara hazırlanmasında öğretmenlerimize olan inancım ve güvenim tamdır. Diğer yandan velilerimiz de eğitim-öğretimi sadece okuldan beklemenin doğru olmadığını unutmamalıdırlar. İyi bir toplumun temeli öncelikle ailede atılır. Velilerimiz çocuklarımızın başarı durumunu yükseltmek için okulu ve öğretmeni ile ilişkilerini artarak sürdürmelidir. Çocuklarımıza her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz.”

Kılınç ayrıca 2009 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında milli eğitim müdürlüğü yöneticileri ve çalışanları başta olmak üzere, okul idarecileri ve çalışanlarına, öğretmen, öğrenci ve velilere, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı diledi.