Kadınların sosyal ve iş yaşamında kendi ayakları üzerinde durması amacıyla açılan Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının farklı mahallelerde açılmaya başlaması kadınları sevindirdi.

Çamköy’de geçtiğimiz ay yapımı tamamlanan mahalle konağının Temel Kadın Giyim Teknikleri eğitimleri ile faaliyete başlamasını değerlendiren mahalle sakinleri, üretime katılmak için can attıklarını kaydetti.

MAHALLE KONAĞI, MAHALLE SAKİNLERİNİN İKİNCİ EVİ OLDU

BELMEK kursunun evlerine yakın olmasından dolayı çok memnun olduklarını ve üretmeyi çok istediklerini belirten ev hanımı Erhan Yardım, “Uzun vadede daha çok şeyler üreteceğiz. Dikiş kursuna geldim. Pratik kesmeyi, püf noktalarını öğreneceğiz. Bugün ölçü almayı öğrendik” dedi.

Çamköy’de faaliyet yapabilecek alanların olmadığına dikkat çeken Aysel Çetin ise “ Öncelikle Belediye Başkanımız ve ilgililere kursumuzu açtıkları için çok teşekkür ediyorum. Bizim burada sosyal aktivitelerimiz çok kısıtlıydı. Faaliyetler yapabileceğimiz bir alanımız yoktu. Bu binanın hizmete açılması ile hepimiz çok sevindik” diye konuştu.

Çamköy’de doğup büyüyen Ayhan Ustaoğlu da kursun açılacağı için çok heyecanlı olduklarını ve kurs sayısının artması istediklerini söylerken 93 yaşındaki annesini de kursa getireceğini kaydetti.