Kar yağışının başlamasıyla birlikte sanayiler başta olmak üzere servislerde yoğunluk yaşanmaya başlandı. Özel bir servis yetkilisi Serdar Cengiz araçların kış bakımlarıyla ilgili öncü mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. Araç sahiplerinin kışa girmeden araçlarının bakımlarını yaptırmaları gerektiği hususunda araç sahiplerini uyarılarda bulunan Cengiz, Kışlık lastik başta olmak üzere motor ve cam suyunu antifirizli suyla değiştirmek gerektiğinin altını çizdi.

“Kışın olan kazaların temelinde buzlanma, yolun durumuna göre önlem almamak ve araçlarımızı kışa hazırlanmamak başta gelmektedir. Bunun için kış lastiği takılmalı, çekici halat, zincir bulundurulmalı, akülere asit, radyatörlere antifriz biran önce konulmalıdır. Balatalar, silecekler, diskler, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmelidir” şeklinde konuştu.

Öte yandan Düzce İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Ticari araçların 1 Aralık 2016 tarihi itibari ile kışlık lastik takmaları zorunlu olacak. Kış lastiği takmayan ticari araçlara kesilecek cezanın miktarı ise 602 TL.