Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınında küresel çapta kabus sürüyor. Türkiye’de salgına karşı önlemler arttırılmaya devam ederken, Düzce’de her geçen gün artan vaka sayısı, ürkütücü boyutlara ulaştı.

 Düzce’de salgına karşı alınan tedbirler arttırılırken, filyasyon uygulaması yapılan vatandaşlara yönelik kurulan İl Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) ekipleri tarafından, izolasyon ve karantinaya alınan vatandaşlara yönelik denetimler de sıklaştırıldı. Filyasyon çalışmaları kapsamında ev izalasyonu ve karantinaya uymayan toplam 57 kişiye kişi başı 3 bin 150 TL olmak üzere toplamda 179 bin 550 TL idari para cezası kesildi.

Konu ile ilgili Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Ev izolasyonu ve karantinaya uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3.150,00 TL ve Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan “… yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.” hükmü uyarınca, bu hükme uymayan kişilerin, haklarında gerekli adli işlemler uygulanmaya devam edecektir. Bu süreçte Covid-19 salgının artmaması için  değerli vatandaşlarımızın çok dikkatli olmaları; temizlik, maske ve mesafe kurallarına titizlikle riayet etmeleri hem kendi sağlıkları hem de yakınları, sevdikleri ve halkımızın sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Lütfen temizlik, maske ve mesafe kurallarına titizlikle riayet edelim.”

Haber: Savaş ARI