Düzce’deki Ziraat Odaları ortak bir basın açıklaması yaparak Hükümetin Fındık politikasını eleştirdiler.

Düzce İli Merkez ile Akçakoca, Yığılca, Kaynaşlı, Cumayeri, Gümüşova, Gölyaka ve Çilimli Ziraat Odaları adına Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk bir ortak basın açıklaması yaparak Hükümetin Fındık politikasını eleştirdi.

Ramazan Öztürk yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi, “ Alınan karar gereğince fındık üretim alanları 1983 yılında çıkarılan 2844 sayılıyasaya göre tanımlanmış olup,kararnamede yasal olarak izin verilen il ve ilçelerde bulunan % 6 meyilin altındaki araziler ile 750m rakımın üzerindeki araziler fındık üretim alanı dışına çıkartılmıştır” şeklinde konuştu.

Öztürk alternatif ürün yetiştirilecek alanlarda uygulanacak telafi edilecek alanlar kapsamında kararnamede özellikle Batı Karadeniz Bölgesinde yoğun olarak bulunan 2B arazileri ile Düzce İl merkezi ve Kaynaşlı İlçesinin alan bazlı destek kapsamı ile alternatif ürün yetiştiren üreticilere verilecek olan telafi edici destekler kapsamına da alınmadığını söyledi.
Ramazan Öztürk, “ İlimiz ve İlçemizde yaşanan 2B arazilerinin ve % 6 meyil ile ilgili mağduriyet acilen giderilmelidir. Konuyla ilgili zaman kaybetmeden öncelikle milletvekilleri ve yerel siyasetçiler üreticilerimize sahip çıkmalıdır. Aksi halde bölgede ekonomik ve sosyal açıdan sıkıntılar yaşanacaktır” şeklinde konuştu.
Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk'ün konuşmasının ardından bir vatandaş Hükümetin Fındık politikasını protesto ederek bir çuval fındığı yere döktü. Vatandaş “ Açıklanan Fındık politikası üreticiyi bitirdi. Fındık üreticsi öldü. Sesimizi duyun artık” dedi.

Düzce İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez'de bugün bir basın açıklaması yaparak açıklanan Fındık Politikasına tepki gösterdi.