Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Eski Terminal Kavşağı’nda yapımı bugün tamamlanan ‘Rabia’ işaretini simgeleyen heykeli inceledi. Keleş incelemenin ardından Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulundu.



Düzce’de ölümsüzleştirmek istedik
Keleş, Eski Terminal Kavşağı’na yapılan ‘Rabia’ heykelinin 15 Temmuz’da yaşanılan darbe girişiminin tekrarlanmayacağının sembolü olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle başladı:

“15 Temmuz’da yaşadığımız darbe sendromundan sonra bazı şeylerin artık bu ülkede olamayacağına karşı bazı sembolleştirmelere ihtiyacımız var. Bunlardan birisi Cumhurbaşkanımızın özellikle vurgu yaptığı ‘Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak’ vurgusudur.  Bunu da Arapçada 4 anlamına gelen “Rabia” ile sembolleşti. Biz de onu Düzce’de ölümsüzleştirmek için yapmak istedik.”

İnsanlar bu sembollerle yol tarih edecekler
Düzce’de her kavşakta bir sembolün olacağını kaydeden Keleş şu ifadelerde bulundu:
“Bu kavşak Rabia işaretiyle özdeşleşmiş olacak. Biz Düzce Belediyesi olarak, mesela 15 Temmuz Parkı’ndaki Konuralp Çeşmesi gibi, bu Rabia işareti gibi her kavşağa, meydana başka bir şey yapıyoruz. Biz gittiğimiz şehirlerde gördüğümüz şeyleri uygulamaya çalışıyoruz. Her caddenin, her kavşağın bir sembolü olsun. İnsanlar bu sembollerle yol tarih edecekler.”

Bayrama yetiştirmeye çalışıyoruz
Trafiğe kapatılması için çalışmaların devam ettiği İstanbul Caddesindeki çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş caddenin ne zaman trafiğe kapatılacağını dile getirdi.

Keleş, “Düzce’de üç haftadan beridir çok şiddetli yağışlar var. Yağmur hiç durmadı. Hava açık olduğunda biz tabi bunları yetiştirmek için çalışıyoruz. Ama yetiştiremedik. Bu aslında bir mücbir sebep. Asansörlü bariyerler getirildi, monte edilemedi. Onun dışında bariyerler getirildi, monte edilemedi. Elektrik aydınlatma direkleri için çukurlar açıldı direkler dikilemedi. Gergiler oluşturulacak oluşturulamadı. Bunlar mazeret değil ama her şey tam olsun kapatırız. Asansörle kapatamazsak bariyerle de kapatabiliriz ama her şey tam olsun. Bayrama yetiştirmeye çalışıyoruz ama olmadı ondan sonraki hafta kesin kapatırız.” diye konuştu.

Haber:Ö.YILMAZ