Osman Çakır’ın Sosyal Medya hesabından açık olarak şahsını ve üstü örtülü olarak da Milletvekili İbrahim Korkmaz’ı hedef altığını hatırlatan Memur-sen İl Başkanı Orhan Kılıç, açıklamasında Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durum ve dostlarının tavsiyelerini de göz önüne alarak bu ağır ifadelere cevap vermemeyi uygun gördüğünü dile getirdi. Ancak Milletvekili Çakır’ın bazı cümleleri çıkarak aynı metni sosyal paylaşım sitesi üzerinden bir kez daha yayınlaması üzerine kamuoyuna açıklama yapma gereği duyduğunu ifade eden Kılıç, sarf edilen cümlelerin bir insanın düşmanına dahi söylenmeyecek nitelikte olduğunu belirtti.

 

BU HEZEYANLARI SIRALAMAK BİR VEKİLE YAKIŞIYOR MU?


Kılıç’ın açıklamasındaki bazı başlıklar şöyle:


“ Düşmana bile sarf edilirken defalarca düşünülmesi gereken bu hezeyanlar, nasıl olur da, yakın zamana kadar dava arkadaşı olarak görülen birine bir hamle de söylenebilir? Düşmanı daha da vahşileştirecek, dostu ise rahatlıkla düşman edebilecek bu hakaretler hangi amaç adına sarf edilmiştir?” diye soran Kılıç, fitne tohumlarının Milletvekili Osman Çakır’ın attığını öne sürdü.


BENİM AĞAM DA, PAŞAM DA YOKTUR


Milletvekili Osman Çakır’ın, kendisi için İbrahim Korkmaz’ın tetikçisi imasında bulunmasına ise MEMURSEN il başkanı Orhan Kılıç “Benim ağam da, paşam da yoktur, sadece dava arkadaşlarım vardır.” Şeklinde cevap verdi. Kılıç açıklamasına şu şekilde devam etti:


RESİMLERİNİ KAMUOYU İLE PAYLAŞAYIM NE DERSİN?


“Diyorsun ki; “İnşaat yolundan birazda Üniversiteye çatıp ara sıra da Kardüz yaylasına, yayla evinin arsasına, dostlarının evine veya at çiftliğine gidip kuzu! Eti yerler.” İşte bunu söylemeyecektin sayın vekil. Seni dinleyen de hiç kuzu eti yemediğini zanneder. Yahu Allah’tan kork. O saymış olduğun Kardüz ve at çiftliği ziyaretlerinin hemen hepsinde Düzce’nin protokolü ile birlikte sen zaten hep varsın ve bahsettiğin kuzu etlerini de büyük bir iştahla şapır şupur yiyorsun. Sizi bilmem ama bizim oralarda yediğini inkâr edenlere; “zehir zıkkım olsun, yüzüne gözüne dursun” derler. İstersen elimdeki ziyafet sofralarında çekilmiş resimlerini kamuoyu ile paylaşayım ne dersin? Böylece kuzu etlerini yerken yüzünde beliren memnuniyeti “neşelendirmek istediğin” Düzce kamuoyu da görmüş olur. Haa unutmadan şunu da ifade edeyim. Emin olun Sayın vekil; kuzu eti yemek, ölmüş kardeşinin etini yemekten çok ama çok daha hayırlıdır.”

 

BENİM SOYUM SOPUM BELLİDİR

 

Çakır’ın “Akçakoca vekiliyim sözünü söylediğimi ifade eden ve ispatlamayan soysuzdur, şerefsizdir.” Şeklindeki sert açıklamasına Kılıç, “benim soyum sopum bellidir. Bu yaşıma kadar da şerefim ve namusumla yaşadım. Bu kavramlar konusunda birilerini kendime örnek alma ihtiyacı hissetseydim eğer, emin olun siz bu gurup içerisinde kesinlikle yer alamazdınız.” ifadesini kullandı.


BANA BU HESABI SORACAK EN SON ADAM BİLE DEĞİLSİN
ADAMSAN(!), LAFI BIRAK VE GEREĞİNİ YAP


Kılıç, Milletvekili Osman Çakır’ın sendika binasının alımına ilişkin iddialarına da cevap verdi.


Kılıç, “Sen bana bu hesabı soracak en son adam bile değilsin. Aklın sıra beni yolsuzlukla itham ediyorsun. Allah’tan korkmadığın aşikâr ama sen kuldan da utanmıyorsun. Bu soruyu ev sahibi olan yüzlerce Memur-Sen üyesine sorarsan, onlar sana en uygun cevabı vereceklerdir, bundan kesinlikle emin ol. Bu Müteahhit Sendikacının derhal istifa etmesi gerekir. Yoksa ilk Kongrede de neler anlatacağıma şahit olacaksınız.” diyorsun. Eğer benim; açık veya gizli, resmi ya da gayri resmi, ihtiyari yahut gayri ihtiyari yapmış olduğum bir haksızlık, yolsuzluk hatta kanunsuzluk ile ilgili elinde herhangi bir belge var da, bunu kamuoyu ile hemen paylaşmıyorsan, sefil bir yalancı ve rezil bir müfterisin. Sakın bekleme, beklemek için de sakın herhangi bir bahane uydurma. Hemen İlgili kurumlara suç duyurusunda bulun. Hadi durma, eğer adamsan(!), lafı bırak ve gereğini yap. Sakın kongreyi falan bekleme. Osman Çakır; eğer elinde benim yolsuzluk yaptığıma dair en ufak bir bilgi var da bunu bekletiyorsan ve kamuoyu ile paylaşmıyorsan, Sosyal Medya hesabında hakkımda kullanmış olduğun tüm rezil sıfatları sana tekrar tekrar iade ediyorum. “ifadelerini kullandı.

 

Haber;S.Kaşkır