Bolu Belediyesi'nin atıl durumdaki kamu arazilerinin değerlendirilmesi ve yatırıma dönüştürülerek Bolu halkının hizmetine sunulması noktasında girişimleri karşılık buldu. Bolu Belediye Başkanlığı ve Bolu Orman Bölge Müdürlüğü arasında, il sınırları içindeki Orman Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan kamu arazilerinin Bolu Belediyesi’ne devrini gerçekleştiren protokol Ankara'da düzenlenen törenle imzalandı.

"Bolu plaja kavuşacak"
İmzalanan protokolün Bolu ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Yılmaz, "Biz bir dünya kenti planlıyoruz." dedi ve şöyle devam etti: "Bu kent düzenli, kamu hizmetlerine erişim noktasında son derece verimli şekilde kurgulanmış, doğayla iç içe yaşanabilir bir turizm, spor, sağlık ve üniversite kenti olacak. ‘Tabiatın Kalbi Bolu’da halkımızın büyük özlemle beklediği Büyüksu Projemizi de inşallah daha hızlı ve emin adımlarla gerçekleştireceğiz. Proje bitiminde Büyüksu Göleti’nde kano yarışları ve tüm su sporları yapılabilecek; Bolu plaja kavuşacak. Bizler gelip geçici idarecileriz. Önemli olan ülkemiz, ilimiz, milletimiz. Bolu ve ülke ekonomisi için büyük önem taşıyan bu adımın Bakanlığımız ve Belediyemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Büyüksu Projesi
Bolu su sporlarının merkezi olacak. Büyüksu Deresi’nin turizme ve sportif etkinliklere kazandırılması için rehabilite çalışmalarının sonuna gelindi. Deniz kumuyla kaplanacak alanda Bolu halkı ve ziyaretçilerimiz 100 metre genişliğindeki gölette yüzebilecek, su sporları yapabilecek ve plajında keyifle dinlenebilecek. Proje dahilinde 3 tane tenis kortu, 2 tane futbol sahası, 3 tane basketbol sahası, kano parkuru ve kano tesisi ve amfi tiyatro inşa edilecek.

Protokol ne içeriyor?
Protokolle Bolu Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan 13.907,00 metrekare kapalı alanda Bolu Orman Bölge Müdürlüğü İdare Binası’nın inşaatını gerçekleştirecek. Karşılığında, mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Bolu il sınırlarında yer alan toplam 227.295,00 metrekarelik arsa ve üzerinde bulunan taşınmazlar Bolu Belediyesi’ne devredilecek.

https://www.bolu.bel.tr/projelerimiz/devameden/buyuk-su-projesi/

Haber: C.ÜSTÜNER