Düzce Belediye Meclisi’nin belediyenin 2017 yılı bütçesini görüşmek için oturum maratonu başladı. Kasım Ayı 3. Birleşimi’ne Başkan Vekili Salih Keskinli başkanlık yaptı.  Meclisin asıl amacı bütçe olan toplantısında belediyeye ait taşınmazların ihale yoluyla satışının gündeme alınmasına MHP’li üyeler karşı çıktı. MHP Grubu adına konuşan Ercan Katırcıoğlu, belediyeye ait 18 taşınmaz arasında metrekaresi düşük olanların satışında sakınca görmediklerini fakat yüksek metrekareli alanların satışına çekinceli baktıklarını söyledi.

“DÜZCE’NİN GELECEĞİ İÇİN SAKINCALI”
Düzce’nin geliştiği için gelecek adına talebi sakıncalı bulduklarını ifade eden Katırcıoğlu, Düzce’de ihtiyaç duyulan pazaryeri için yer bulunamadığı için yüksek bütçeli bir katlı pazaryeri getirmek zorunda kaldıklarını hatırlattı. Başkan Yardımcısı Ali Güney ise ihtiyaç duyulan yerlerin belediye tarafından kullanıldığını belirtti.

TAŞINMAZLAR YEYPAŞ VE İNTAŞ’A VERİLSİN
MHP’li bir başka üye Taner Çakır ise satışı planlanan taşınmazların belediyenin şirketleri olan YEYPAŞ ve İNTAŞ’a devredilmesini ve bu sayede bir önceki toplantıda gündeme gelen söz konusu şirketlerin sermaye arttırımı talebine yanıt verebileceğini söyledi. Çakır, satış yerine devir yolunun tercih edilmesi halinde taşınmazların değerleneceğini ve belediye içerisinde kalacağını aktardı. Ancak MHP’nin satılmaması yönündeki ısrarlarına karşılık taşınmazların ihaleyle satışı oy çokluğu ile kabul edildi.

11 MİLYON TALEP İÇİN GEREKSİZ
Diğer yandan belediyenin film platosu ve kamulaştırma işleri için kredi talep edilmesine de MHP’li üyelerce Düzce’nin önceliklerinin farklı olduğu savunularak, itiraz edildi. Talebi ‘Afrika’da açlıktan yemek bulamayan çocuklara akülü araba hediye etmeye benziyor’ şeklinde değerlendiren MHP’li üyeler, Düzce’nin otopark, pazaryeri gibi öncelikli ihtiyaçları varken 11 milyon lira kredinin söz konusu işlemler için istenmesini gereksiz bulduklarını belirtti.

Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ücret tarifesinde otobüslerin koltuk sayısına bakılmaksızın giriş çıkış ücretlerinin 2 lira olması oy çokluğu ile kabul edildi. Ayrıca Düzce Belediyesi’nin 2017 yılı bütçesi devam eden komisyon görüşmeleri gerkçesiyle Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.