Olay bugün D-100 Karayolu üzeri Kirazlı Köyü mevkiinde bulunan Yerli Dönüşüm isimli sanayi kuruluşunda meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Dertli’ye ait Yerli Dönüşüm Firması’na, 2015 yılında fabrikada farklı alanda faaliyet gösteren bir başka firmanın borcu nedeniyle haciz işlemi gerçekleştirilmek istendi.

Düzce İcra Müdürlüğü ekipleri, icra işlemini gerçekleştirmek için kolluk kuvvetleri ile birlikte sanayi kuruluşuna geldi. Yanlarında hiçbir iş güvenliği uzmanı ve teknik ekip bulunmadan, işten anlamayan kişilere sanayi kuruluşundaki makineleri söktürmek isteyen İcra Müdürlüğü yetkilisi ve iş insanı Ahmet Dertli arasında tartışma yaşandı.

Sanayi kuruluşunun kapısının arızalı olduğunu, düşmesi durumunda altında bir kişinin kalabileceğini bu nedenle de iş güvenliği uzmanı olmadan sanayi kuruluşuna giremeyeceklerini ifade eden Dertli, “Bu haciz işlemi kanun dışı” dedi.

Söz konusu borcun, fabrikada 2015 yılında faaliyet gösteren farklı bir firmanın sahibine ait olduğunu kaydeden Dertli, aynı zamanda, makinelerin teknik ekip gelmeden sökülemeyeceğini ifade etti.

İcra memuru hakkında şikayetçi olacağını da belirten Dertli, “Konu ile ilgili girişimlerde bulunacağım. Böyle bir haciz işlemi Türkiye’nin hiçbir yerinde yok.” diye konuştu.

Yaşanan tartışmaların ardından, icra memuru ve beraberindekiler, sanayi kuruluşundan ayrılmak zorunda kaldı.

Öte yandan İş İnsanı Ahmet Dertli’nin itirazları sonucu Türkiye’de eşi görülmemiş bu usule aykırı icra işleminin önüne geçilirken, farklı bir firmaya ait borcun neden sadece aynı fabrikayı kullanıyor diye şimdiki sanayiciye yüklenmek istediği anlaşılamadı.

Haber: Savaş ARI