İslam'ın kutsallarına ve değerlerine saldıran ve hakaret eden Sezen Aksu, "şahane bir şey yaşamak" isimli şarkısında ilk insan ve ilk peygamber Hazreti Adem ve Hazreti Havvâ annemize hakaret etti. Sezen Aksu’nun bu şarkı sözleri, tepkileri de beraberinde getirdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Diyanet Birlik-Sen Düzce İl Başkanı Ahmet Mutioğlu,  “Binmişiz bir alamete, Gidiyoruz kıyamete, Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e’ Sözlerini şarkı yaparak sözde klip çıkardığını zanneden cahil cühela taifesinden Sezen Aksu bunu iyi bilmeli ki; kendisi de Hz. Âdem ve Hz. Havva’dan gelmektedir. Zamanında şeytan da "Ben ondan üstünüm" derken Hz. Adem’i cahil olarak görmüştür. Bugün de tarih tekerrür etti ve malum kişi Hz. Adem’i cahil, kendini de bilgili olarak görüyor. ‘’Allah, Âdem'e bütün isimleri öğretti." (Bakara 31) Allah cc bizzat Hz. Adem’i eğittiğini Ayette bildirmektedir. İlk insan ve ilk Peygamber olan Hz. Âdem ve Hz. Havva, Allah’ın cc kendilerine ilk insanlığı layık gördüğü kişilerdir. Sözde sanatçı böylece İslam’a düşmanlığıyla kendini ifşa etmiştir. Bir kere dahi Peygamberler tarihini okusaydı bunları sanat diye söylemezdi” dedi.

“Suç duyurusunda bulunacağız”

Sezen Aksu hakkında Hz. Havva ve Hz. Adem’e yönelik hakaretinden dolayı suç duyurusunda bulanacaklarını belirten Mutioğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kimsenin değerlerimize laf söyleme hakkı yoktur. Cahil kişi ahiretini düşünmeden bilmeden konuşandır. Allah cc şöyle buyurmaktadır. ‘’ Onlara soracak olsan mutlaka, “Biz lafa dalıyor eğleniyorduk, hepsi bu!” derler. De ki: “Siz Allah ile, O’nun ayetleriyle ve Peygamberiyle mi eğleniyordunuz?” Mazeret ileri sürmeye kalkmayın. İman ettiğinizi söyledikten sonra inkârcılığınızı açığa vurdunuz. (Tevbe 65-66) Hadsizliğin, hakaretin ve çirkefliğin adı ifade özgürlüğü değildir. Sanatçı veya başka bir şey olmak dini değerlerimize ve inancımıza bırak hakareti, söz söyleme hakkı bile vermez. Sezen Aksu'yu kınıyor ve haddini bil diyoruz. Yüzde doksan dokuzu Müslüman olan halkımızın inancına saldıran ve dini değerlerimizi aşağılayan sıfatı unvanı şöhreti ne olursa olsun Diyanet Birlik Sen Sendikasını karşısında bulacaktır. Özellikle Diyanet Çalışanlarının bize vereceği destekle biz sorumluluğumuzun gereğini yaparız. Sezen Aksu ile ilgili 17.01.2022 Pazartesi günü suç duyurusunda bulunuyoruz.”

HABER: Savaş ARI