Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır basın toplatısı düzenledi.
Basın açıklamasında şu görüşler yer aldı.
YöK Genel Kurulu tarafından sağlık çalışanları için 2006 yılında üst öğrenim olarak kabul edilen Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı hakkında yine aynı kurul tarafından 04.11.2009 tarihinde sağlık çalışanları için üst örenim olmadığına dair bir karar çıkmıştır. YÖK bu kararı hangi kriterlere göre alıyor bunu anlayamamaktayız. Fakat “ben sizin babanızım ben ne dersem o olur” gibi çağdışı ve bilim adamlarına yakışmayan bir tavır içerisinde hareket eden bu kurulun aldığı bu karar binlerce sağlık çalışanını mağdur etmiş ve etmeye devam etmektedir. Şimdi sizin aracılığınızla soruyoruz:
YÖK Sağlıkla alakalı üst öğrenim değildir dediği bu okul için sağlık çalışanlarına neden sınavsız geçiş hakkı vermiştir?
2006 yılındaaldığı karar doğrultusunda bu okullara kayıt yaptıran ve mezun olan meslektaşlarımızın emeği ve harcadığı masraflar yok sayılmıştır. Bu haktan bu güne kadar faydalanan meslektaşlarımızın kazanılmış hakları ne olacaktır?
Bu okulların üst öğrenim sayılması kararına istianden bu okula kayıt yaptıran ve halen okumakta olan sağlık çalışanlarının mağduriyetlerinin önüne nasıl geçilecektir denildi.