Mardin'in Derik ilçesindeki saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için memleketi Sakarya'da cenaze töreni düzenlendi. Gözyaşlarının sel olduğu cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katıldı.
Safıtürk'ün naaşı, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinde dua edilip helallik alınmasının ardından Sakarya Valiliğine götürüldü.



Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler,  Milli Savunma Müsteşarı Ali Fidan, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile askeri erkan, polis ve vatandaşlar katıldı.





Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve şehit Safitürk'ün özgeçmişi okundu. Şehidin tabuta sarılan şehidin eşi Ayşegül Safitürk, "Aşkım sana şehitlik çok yakıştı. Bir kaymakam şehit olacaktı, o sen olmalıydın aşkım. " diyerek ağıt yaktı. Şehidin cenaze namazını şehit kaymakamın babası kıldırdı.
Cenaze namazının ardından bir konuşma yapan Erdoğan, "Biz Muhammed Fatihlerimiz ‘in kanını yerde bırakmayacağız. Dağ taş demeden bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeter ki bir olalım. Birbirimizi ne olur Allah için sevelim. Bunu yaptığımızda göreceksiniz, er geç bu zafere ulaşacağız.” Dedi.
Safitürk, cenaze namazının ardından sonsuzluğa uğurlandı.