Kanser hastalığına ve erken tanıya dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler gerçekleştirilen Kanserle Savaş Haftası nedeniyle Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bir mesaj yayımlandı. Mesajda şu görüşlere yer verildi:

“Çağımızın en ciddi sağlık sorunlarının başında gelen kanser hastalığı, hücrenin olağandışı bölünüp çoğalması olarak da ifade edilir. Hayati öneme sahip bu hastalığın, erken teşhis edilip tedavi edilmesi durumunda hastalar eski sağlıklı yaşamına geri dönmektedir.

Tütünlü ürünlerin tüketimi, alkol, doğal olmayan hazır gıdaların aşırı tüketimi ve aşırı stres insan sağlığını tehdit ettiği gibi, tedavisi oldukça meşakkatli ve masraflı olan kanser hastalığına da sebebiyet vermektedir.

Sevdiklerimizle birlikte daha uzun zaman geçirebilmek ve kaliteli bir hayat sürdürebilmek için sağlıklı yaşamaya özen gösterilmesi gerekmektedir. Bunun için ilgili hekimlerimizin öngördüğü tarihlerde genel kontrolleri yaptırıp oluşabilecek sağlık sorunlarının önüne geçilebilir. Ayrıca kanser hastalığı ile etkin bir şekilde mücadele edebilmek ve zararlarını en aza indirebilmek için, kanserin tüm topluma doğru bir şekilde anlatılması ve halkın bu hastalık konusunda bilinçlendirilmesi de en az tedavi kadar önem taşımaktadır.

Düzce Üniversitesi olarak; hekimlerimizin ve bilim insanlarımızın doğru bilgiyi halka ulaştırabilmesine imkan sağlayan Kanserle Savaş Haftası’nın, kanser hastalığıyla ilgili toplumda farkındalık oluşturulmasına büyük katkı sağladığını düşünüyor, tüm topluma sağlıklı, kaliteli ve hayırlı ömürler diliyoruz.”