Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika tahmininde aralarında Düzce’nin de bulunduğu toplamda 16 il, kuvvetli rüzgâr ve yer yer fırtına beklendiği belirtilerek sarı kodlu uyarıldı.

Düzce, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Sakarya, Kocaeli, Yalova, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de yaşayan vatandaşların olası olumsuzluklara karşı önlem alması istendi. Kuvvetli rüzgârın özellikle denize kıyısı olan Akçakoca ilçesinde hissedilmesi bekleniyor.

"AĞAÇ VE DİREKLER DEVRİLEBİLİR"

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında fırtına ve yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi

DÜZCE’YE CUMA YAĞIŞ GELİYOR

Diğer yandan hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2-6 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Bugün rüzgârlı seyretmesi beklenen Düzce’de en yüksek hava sıcaklığı 28 derece olacak. Yarın parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı Düzce’de sıcaklık 30 dereceyi görecek. Cuma gününden itibarense Düzce, yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girecek. Sıcaklıklar cumartesi günü gün içinde en yüksek 23 olacak.