Düzce’de yeni tip koronavirüs salgınında vaka ve vefat sayısı artmaya devam ediyor. Son iki aydır yukarı yönlü bir seyir izleyen vaka sayılarında dün aylar sonra en yüksek rakam olan 185 yeni vaka tespit edildi. Üstelik kentte önüne geçilemeyen artış vefat, aktif hasta, yoğun bakım ve entübe sayılarına da yansıdı.

Pandemi yoğun bakım servisinde tedavi gören bir vatandaşın daha salgın kaynaklı olarak hayatını kaybetti. Bu vefatla birlikte toplam vefat sayısı 145’e ulaştı. Salı günü itibariyle 1000’i geçen aktif vaka sayısı da dün itibariyle 1.094’e çıktı. 4 hastanın daha durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda tedavileri süren vatandaşların sayısı 25’e ulaşırken bunlardan 4’üne ise entübasyon işlemi uygulandı.

kırmızı kategoride bulunan ve vaka yükselişinin sürdüğü Düzce’de salgının kontrol altına alınabilmesi için il genelinde salgın tedbir ve kısıtlamalarına yönelik denetimler sıkı bir şekilde sürdürülürken yetkililer vatandaşları kurallara uymaları yönünde uyarıyor.