İSKİ’nin günlerdir Küçük Sanayi Sitesi bölgesinde yürüttüğü altyapı çalışmaları elektriklerin kesilmesine ve dolayısıyla sanayi esnafının işlerinin durmasına neden oluyor.

Konuya ilişkin yaşanan mağduriyeti Öncü Haber Mikrofonuna anlatan Sanayi Esnafı, bir sürü kaybımız oldu, hem biz hem müşterilerimiz mağdur oldu diyerek sitemini dile getirdi.

“Akşam çalışsınlar hem biz hem onlar mağdur olmasın…”

Elektrik olmadığı için dükkânda çalışamadığını ve müşterilerini geri göndermek zorunda kaldığını ifade eden bir esnaf bu sorunun aralıklı saatlerle günlerdir devam ettiğini ifade ederek şu ifadelere yer verdi: “günlerdir sabah 8 den gündüz 3 e kadar elektriklerimiz kesiliyor. Müşterilerimiz arasında hastası olan var şehir dışına gidecek olan var mağdur oluyoruz. SEDAŞ’ı arıyoruz telefona bakan yok, kaç müşterimi elektrik olmadığı için göndermek zorunda kaldım ben de kira ödüyorum ev geçindiriyorum.”

“Maddi manevi kaybımız var”

Ersin Yavuz: “günlerdir ha geldi ha gelecek, ha bitti ha bitecek diyerek oyalanıyoruz. Sabah 7 buçukta dükkân açtım bakın sat 3 oldu elektrik olmadığı için hiçbir iş yapamadım. Yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz ulaşamıyoruz. Müşterilere abi 5 dakika bekle şimdi gelir diyoruz gelmiyor elektrik mahcup oluyoruz… Gerçekten büyük mağduriyet yaşıyoruz. Sadece biz değil müşterilerimiz de yaşıyor, yetkililerden çözüm bekliyoruz.”

“Müşterilerle mağduriyet yaşıyoruz”

Emircan Acar: 3-4 günden beri bu şekildeyiz. Müşteriler tepki veriyor benim arabam ne oldu diye haklı olarak… Milletin işi gücü var, hastası var, yola gideni var. arıyoruz yetkililere ulaşamıyoruz, lütfen mağduriyetimizi gidersinler…”