Düzce’de günlerdir etkili olan kuvvetli yağışların derelerde taşkınlara yol açması, sel afetini de beraberinde getirdi. 2 yıl önce yaşanan ve 7 vatandaşın hayatını kaybettiği taşkın felaketinde olduğu gibi birçok bölgenin sele teslim olması nedeniyle büyük tahribat oluştu.

Özellikle aşırı yağışların büyük yıkıma yol açtığı Çilimli başta olmak üzere Cumayeri ve Akçakoca’nın köylerinde yaralarının sarılması için dört koldan mücadele devam ederken, bakanlık düzeyinde inceleme ziyaretleri de başladı. Bu kapsamda İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı Düzce’de ilk olarak durum değerlendirmesi için AFAD İl Müdürlüğü binasında oluşturulan kriz merkezinde düzenlenen toplantıya başkanlık etti.

Buradaki toplantıya Düzce Valisi Cevdet Atay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen ve 1.5 saat süren toplantıda sel felaketinin yol açtığı ağır tahribat masaya yatırıldı. Süren afetle mücadele seferberliği ve hasar tespiti çalışmalarındaki son durum İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı’ya aktarıldı.

Toplantının ardından Düzce protokolü birlikte sel felaketinden etkilenen Çilimli İlçesi Arabacı Köyü’ne geçen Bakan Yardımcısı Çataklı, burada incelemelerde bulundu.

Çilimli ilçesindeki incelemelerinin ardından Çataklı, beraberindekiler ile birlikte, sel felaketinin büyük bir hasara yol açtığı Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ve Uğurlu köylerine gitti.

HABER: Savaş ARI