Düzce ile birlikte Bolu, Kocaeli ve Sakarya illerinde elektrik abonelerine fatura kesen tedarik şirketi SEPAŞ Enerji, bir kez daha yüklü oranda kestiği fatura ile tepkinin odağına oturdu. Düzce merkeze bağlı Körpeşler Mahallesi'nde ikamet eden bir vatandaş, son elektrik faturasının normalin 6 katı üzerinde geldiğini belirterek, kurumu ilgisizlikle suçladı.

640 TL fatura kesildi!
Son 3 aylık elektrik faturalarını haber merkezimize getiren mağdur vatandaş, "Şubat ayında 150 TL, Mart ayında ise 100 TL elektrik faturası ödedim. Zaten her ay ortalama 100 TL ile 150 TL arasında bir rakam ödüyorum. Ancak Nisan ayı gelen fatura bizi şoke etti. 19 Nisan 2017 tarihinde SEPAŞ görevlisi tarafından dairem için 640 TL fatura kesildi." dedi.

İlgisizlikle karşılaştı
Sorunun çözülmesi için SEPAŞ'a gittiğinde ise işinin adeta yokuşa sürüldüğünü belirten tepkili abone, "Yüklü faturayı görünce hemen sayaçtan kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu düşünerek SEDAŞ'a gittim. Durumu izah ettim. Onlar beni faturayı kesen SEPAŞ'a yönlendirdi. Onlara da durumu anlattım ve sayacın kontrol edilmesini istedim. Ancak yetkililer, kontrol için gelmek yerine 'Gerekli yerlere şikayetini yap, sonra bakarız' diyerek, sorunumla ilgilenmek yerine bana dolaylı yolu gösterdiler. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'ne mağduriyetimin giderilmesi için dilekçemi sundum." diye konuştu.

"Kullanmadığım elektriğin parasını ödemek zorunda bırakılıyorum"
Faturasının hatalı gelmesine karşılık ödeme yükümlülüğü ile karşı karşıya kaldığını vurgulayan mağdur vatandaş, "Şimdi 640 TL'yi ödemem isteniyor. Ödemezsem elektriğim kesilecek. Bu kadar yüklü bir faturayı kullanmadığımız halde ödemek zorundayız. Gündüz zaten evde değiliz. Eşim de ben de çalışıyoruz. Geçmiş faturalardan da bir sorun olduğu apaçık ortada ancak çözüm yerine çözümsüzlükle karşı karşıya bırakılıyoruz." şeklinde konuştu.