Şehit babası Rahmi Yıldız’ın ‘Parasızlıktan eşimi memleketi Azerbaycan’dan getiremiyorum, hastayım, bakanım yok’ yakarışını Düzce Valisi Cevdet Atay duydu.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında ailesini ziyaret etmek için eşi Hüsniye Yıldız’ı birkaç aylığına Azerbaycan’a uğurlayan 67 yaşındaki Rahmi Yılmaz, maddi sıkıntıları artınca karısının dönüş masraflarını karşılayamadı.

Bir süre önce geçirdiği rahatsızlıklar nedeniyle ameliyat olan ve uzun süre istirahat etmesi gereken Yıldız, yaşadığı mağduriyeti Öncü Haber’in Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na ulaştırınca, haber ekibimiz konudan Düzce Valisi Cevdet Atay’ın haberdar olmasını sağladı. Vali Atay, Bahçeşehir bölgesinde eşi yanına dönemediği için zor şartlarda yaşam süren hasta adamın sesine kulak verdi. Kısa sürede Azerbaycan’da olan Hüsniye Yıldız’ın ülkeye dönüşü için gerekli olan para aileye temin edildi. Yaşadığı sevinci Öncü Haber mikrofonuna anlatan Rahmi Yıldız, söze kendisini tanıtarak başladı.

“Ameliyatım çok ağır geçti, yattığım yerden kalkamıyorum”

Yıldız, şu ifadeleri kullandı: “Aslen Akçakocalı’yım ama 1965 yılından beri İstanbul’da oturuyordum. Emekli olunca memleketime taşınmak istedim. Şu anda bulunduğum evimi tuttum. Ben buraya taşınalı 1 buçuk sene kadar oldu. Bu korona çıkınca, yaşımdan dolayı 1 senedir evden dışarı çıkmıyorum. Şekerim var, tansiyonum var, kronik astımım var. Yılların verdiği ağırlık demek ki belime vurmuş, boynuma vurmuş, hastaneye gittim ‘Bel kayman ve boynunda 3 tane fıtığın var’ dediler. Bacaklarımda varis vardı basamıyordum. Bel kaymasından dolayı ameliyat oldum, oldum da ameliyatım çok ağır geçti. Şu anda 40-50 tane kanca var sırtımda. 10 gün hastanede yattım taburcu oldum ve eve geldim. Geldim ama yattığım yerden kalkamıyorum, kalkıyorum yürüyemiyorum.”

“Eşim parasızlıktan Azerbaycan’dan dönemedi”

Eşi Hüsniye Yıldız’ın Azerbaycanlı olduğunu belirten Rahmi Yıldız, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Geçen sene Azerbaycan’da çıkan Karabağ Harekâtı’nda oğlunu askere çağırdıkları için o da gelininin ve torunlarının başına gitmek zorunda kaldı. Gitti ama bu sefer de parasızlıktan dolayı ben onu geri getiremiyorum. Kimseye muhtaç olmuyordum çok şükür. Ama şimdi hastalanınca kıpırdayamıyorum bir iş yapamıyorum. Her şeye ihtiyacım oldu. Benim yanımda bir kişi olması lazım, hanımı getirmem lazım.”

“Vali Beye çok teşekkür ederim”

Yıldız, Düzce Valisi Cevdet Atay’ın kendisine nasıl ulaştığını da şöyle anlattı: Araştırdım ve Öncü Haber Whatsapp İhbar hattını buldum ve oraya yazdım. Allah razı olsun onlar da ilgilendiler Düzce Valisi’ne kadar iletilmiş. Sayın Valimiz akşam beni aradı, selamlaştık ve hâl hatırımı sordu. Ben de durumu anlattım. Vali Bey, ‘Tamam biz sana yardımcı olacağız’ dedi. Ondan sonra Sosyal Politikalar aradı, onlar da benim hanımı getirmem için gerekli olan parayı hesabıma yatırdı. Vali Beye çok teşekkür ederim. Onun araması beni gururlandırdı ve sevindirdi. Gerçekten çok teşekkür ederim.”

“Vali Bey beni aradığında çok duygulandım”

Şimdi dört gözle eşinin yanına geleceği günü beklediğini ifade eden Rahmi Yıldız, son olarak şunları kaydetti: “Eşimin uçağa binebilmesi için korona testi olması lazımmış şimdi onu bekliyoruz duruma göre biletini alacağım ve gelecek inşallah. Onu bekliyorum çünkü yardıma ihtiyacım var, tek kaldım. Vali Bey beni aradığında çok duygulandım. Tabii çok sevindim. Vali ne demek? Vali beni aramış, sohbet etmişim, konuşmuşum, beni çok duygulandırdı. Vali Bey’in bende telefon numarası var bir ihtiyacım derdim olduğunda ararım ama inşallah bir sıkıntım olmaz.”