Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi işbirliğiyle yola çıkarılan TIR’da olası bir depremden korunma yöntemleri ve Zorunlu Deprem Sigortası konusunda bilgiler veriyor.
Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesine konuşlandırılan Tır’da oluşturulan odada 7.4 büyüklüğünde sanal deprem canlandırıldı. Konuralp Yerleşkesine gelen TIR’da isteyen vatandaşlar 12 Kasım 1999'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin etkisini yeniden yaşadı.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezinde Görevli Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş,  “Amacımız depremi unutturmamak. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi işbirliğiyle şuana kadar 70 merkezde etkinlik düzenledik. Deprem similasyonu yapıyoruz. Adapazarı, Gölcük’te yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremi insanlara birebir uyguluyoruz. Şimdiye kadar birçok öğrenci ziyaret etti. O zaman depremi küçükken yaşamış olan genç arkadaşlarımız geldi. onlarda etkilendiler. Burada deprem öncesi almaları gereken tedbirleri, deprem esnasında nerede nasıl durmaları gerektiği, deprem sonrasında yapılması gerekenlerden bahsediyoruz. Düzce depremi yaşamış bir il olduğu için bilinçli.” Diye konuştu.
 Alanda ayrıca  İl Afet Ve Acil Müdürlüğü arama kurtarma malzemelerini sergilerken, etkinliği ziyaret edenlere bilgilendirme broşürler ile çeşitli hediyeler dağıtıldı.