Düzce’nin tarihi artık resmen yazılıyor. Daha önce Valilikte Vali Ali İhsan Su’nun başkanlığında Düzce Gazeteciler Cemiyeti, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi,Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün bir araya gelmesi ile başlayan çalışmalar meyvesini verdi.


Vali Ali İhsan Su, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç, Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Gazeteciler Cemiyeti(DGC) Başkanı Erol Tayhan, ve Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Tarih Danışmanı TRT Ankara Televizyonu eski müdürü Dr. Faruk Ermemiş’in katılımıyla başlayan ekibe davet edilen Türkiye’de tarih konusunda marka olmuş Erz. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi eski dekanı , Tarih Bölümü eski başkanı Prof. Dr. Enver Konukçu ‘yla Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu’nun da katılımıyla komisyon çalışmalara başlamış oldu.


Gündemi belirleyen “Erol Tayhan’la Manşet” programının bu haftaki konukları Prof. Dr. Enver Konukçu ile Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu’ydu..


Düzce’nin tarihini yazmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Prof. Dr. Enver Konukçu “Düzce’nin tarihini yazmak benim özlemimdi.Bugüne kadar biriktirdiğim tüm bilgi ve belgeleri Düzce için kalıcı bir eser bırakmak için kitaplaştıracağım.İş artık yola girmiştir. Düzce’de Türkiye’de güzel bir eserle taçlanacak.Gelecek nesil dünü ve bugünü geleceğe taşıyacak.Konuralp tam bir tarih. Düzce’nin Konuralp’le birlikte tarihini tek cilde sığdırmak zor olacak” dedi.


Düzce’nin bir çok özelliğinden ve güzelliğinden bahseden Prof. Konukçu “Düzce aynı zamanda Göçmen cenneti…” dedi.


Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu’da Manşet Programında Bursa’nın tarihinin yazılmasında gösterdiği çabalara doğum yeir olan Düzce’de devam etmesinin onurunu yaşadığını belirterek “Düzce Konuralp Sempozyumunun Kasım ayının sonlarına doğru yapılması için çalışmalara başlandığını söyledi.Prof. Oğuzoğlu, bilim insanlarına tarihi konuları daha önceden vererek çalışmalar yapılacağını sempozyumda da kitapların basılmış olarak takdim edileceğini söyledi.


“Erol Tayhan’la Manşet” Programına canlı telefon bağlantısıyla katılan Dr. Faruk Ermemiş ve DÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç’te Düzce’nin tarihinin yazılması konusunda gösterilen çabaları ve gayretleri takdirle karşıladıklarını belirtirlerken “Düzce, tarihi geniş ve çok özellikli bir il. Bu çabanın ve gayretin içinde olmak onur. Hep birlikte en güzel tarih en güzel şekilde yazılıp tarihe ışık tutacaktır:


İzleyicilerin dikkatli takip ettiği programda en lakın zamanda kitaplaştırılmış bir Düzce tarihinin gelecek için iyi bir kaynak olduğu hatırlatılarak, Düzce Tarihinin yazılıp bitirilmesinin özlemle bekleneceği vurgulandı.