Düzce’de alınan tüm önlemlere rağmen koronavirüs bulaşan kişi sayısı giderek artıyor. Kurallara uyulmaması ve koruyucu tedbirlerin alınmaması yüzünden virüs taşıyıcıları öncelikle ailelerini  ardından yakınındaki insanları hasta ediyor.

Vatandaşlara büyük görevler düşüyor

Bu tehlikeli zincirin kırılması için devletten önce vatandaşlara büyük görevler düşüyor. Bilindiği gibi 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağının ardından 1 Ocak 2000’den sonra doğanlara da dışarı çıkma sınırlaması uygulandı. Ancak Düzce’de kurallara yeterince uyulmaması yüzünden alınan bu tedbirlere ek olarak yeni önlemler devreye sokuldu. İstanbul Caddesi araç geçişine kapatılırken, şehrin kalbi konumundaki bu caddeye maskesiz giriş yasaklandı. Mecbur kalmadıkça “Evde kalın” yönündeki uyarıları göz ardı ederek dışarıya çıkmaya ve insanlarla temas etmeye devam edenlere paralel olarak Düzce’de her gün vaka sayıları da yükseliyor.

Düzce’de vaka sayısı 80’e yükseldi

Düzce’de ise 7 Nisan Salı günü 46 olarak kayıtlara geçen vaka sayısı 11 Nisan’da 80’e yükseldi. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Akçakoca Devlet Hastanesi’nden her gün ortalama 60 numune üniversite hastanesi laboratuvarına ulaşırken, 4 günde 34 kişi artarak sayının 80’e çıkması durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmayın!

Salgının daha geniş kitlelere yayılmaması için evde izolasyonun çok önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, büyük-küçük demeden bu hastalık karşısında herkesin risk altında olabileceğine dikkat çekerken, zorunlu haller dışında sokağa çıkılmaması uyarısını sık sık yineliyor. Dışarı çıkıldığında ise koruyucu maske ve eldivenin mutlaka takılması gerektiği vurgulanıyor.