Tüm dünyada etkisini sürdüren COVİD–19 salgınına karşı Türkiye’de mücadele çalışmaları artarak devam ediyor. Dün İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen “Koronavirüs Salgını Denetimleri” genelgesi kapsamında Düzce Valisi Cevdet Atay, şehir merkezinde denetim yaparak, vatandaşlara maske dağıttı.

Denetimler sırasında Vali Atay’a Düzce İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen ve birim amirleri eşlik etti.

Maske takmayan taksi şoförünü uyardı

Denetimlerde vatandaşlara ve esnafa maske dağıtan Vali Atay, salgına karşı alınan tüm tedbir ve kurallara uyulmasını istedi. Denetimler sırasında maske takmayan bir taksi şoförü ile karşılaşan Vali Atay, taksi şoförünü maskesini takması konusunda uyardı.

Denetimlerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Atay, Düzceli vatandaşların salgına karşı alınan tüm tedbir ve kurallara uyduklarını belirterek,  “Bugün Türkiye genelinde olduğu gibi bizde denetimlerimizi yapıyoruz arkadaşlarımızla beraber. Düzce’nin durumu şu anda diğer illere göre çok iyi. Vatandaşlarımız buradan teşekkür ediyorum. Kurallara uyan vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Onların kurallara uymalarından dolayı inşallah durumumuz çok iyiye gidecek. Bizim bir tek derdimiz, daha önce de söylediğim gibi, bu virüsü yarınlara taşımayalım. Bu virüsün yarınlara taşımamak için, sevdiklerimiz için lütfen kurallara uyalım. Bazen, tek tük maske takmayanlarla karşılaşıyoruz. Maske takmamayı ayrıcalık gören vatandaşlarımız ile karşılaşıyoruz. Bu da bizi çok üzüyor. Bu bir ayrıcalık değil, ayrıcalık olan kurallara uymaktır, bunu da söylemek istiyorum. Özellikle kurallara uyan vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Durumu pozitif çıkan vatandaşlarımızı da uyarıyorum. Lütfen evlerinden çıkmasınlar. Lütfen evlerinde kalsınlar. Bizler de onlara her türlü desteği sağlayacağız inşallah” dedi.

“Düzce’de karantinayı delen vatandaşımız olmadı”

Düzce’de bugüne kadar karantinayı ihlal eden vatandaşın olmadığını ifade eden Atay, “Bizim şu ana kadar karantinayı delen vatandaşımız olmadı. Bunlarla ilgili sürekli denetim yapıyoruz. Bu konuyla ilgili denetimlerimizi günde 3 kereye çıkarttık denetimlerimizi. Düzceliler bu konuda duyarlılar, kendilerinden Allah razı olsun” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr