31 Mart’taki seçim yarışına bu kez AK Parti’den değil MHP’den girerek halkın takdiriyle Cumayeri Belediye Başkanlığı koltuğuna ikinci kez oturmaya hak kazanan Mustafa Koloğlu, hakkında merak edilenleri ve belediye ile ilgili gündeme gelen tüm iddiaları Öncü TV’nin gündemi şekillendiren programı ‘Kitabın Ortasından’da yanıtladı. İşte Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın dobra dobra sorduğu sorulara, Başkan Koloğlu’nun verdiği yanıtlar…

“AK Parti’de siyaset yapma imkanım kalmamıştı”
Deneyimli program yapımcısı Sadullah Ünsal’ın AK Parti ile neden yollarının ayrıldığını irdelemesi üzerine Koloğlu şöyle konuştu:
“Özellikle ben bunu MHP de adaylık tanıtımı esnasında bir cümle ile ifade ettim. AK Parti’de siyaset yapma imkanım kalmadığından dolayı diye söyledim. Bu şekilde özetliyorum.”  

“Partiye kırgınlık olmaz”
“AK Parti’ye kırgın mısınız?” sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:
“Partiye kırgınlık olmaz. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün partiler bizim partimizdir. Biz yerel siyaset yapıyoruz. Cumayeri’nde siyaseti beğenmediğimi ifade edebilirim.”

“2019 seçimleri öncesi siyasete biraz küsmüştüm”
Tekrar başkanlığa neden talip olduğunu ise Koloğlu şöyle özetledi:
“Aslında benim 2019 yılında MHP’den aday olma gibi bir beklentim yoktu. Ben aslında 2019 seçimleri öncesi siyasete biraz küsmüştüm açıkçası o dönem için yerel seçimlerde bana göre yanlış olduğunu düşündüğüm hareketlerden dolayı siyaset yapmayı da düşünmedik. Çevremizdeki insanlar girmenin daha doğru olacağını ve Cumayeri’ne daha faydalı olabileceğimizi söylediler.”

“İş olsun diye yapmıyoruz”

“Cumayeri halkı size bir şans daha verdi bunu nasıl değerlendireceksiniz?” yönündeki soru üzerine Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, şunları kaydetti:  
“Cumayeri halkının da bahsettiği gibi projeler var. 50+1 projemiz var. Biz bu projelerin arkasındayız, inşallah hayata geçireceğiz. Bu projelerin hayata geçme süresi 5 yıl içinde olacak. Halk günleri ve konseylerimiz var. Gerektiğince insanlarımıza kulak vermeye çalışıyoruz. Kent konseylerimizi dikkate alıyoruz. İş olsun diye yapmıyoruz.”

“İSKİ’nin kararından en fazla etkilenen Cumayeri oluyor”
İSKİ'nin Düzce havzası ile alakalı TÜBİTAK'a hazırlattığı projeye neden karşı çıktıklarını da anlatan Koloğlu, şu açıklamayı yaptı:
“İSKİ’den mesai bitimine yakın bir faks aldık. Ertesi gün saat 16.30 Ankara’da bir toplantı var. Biz açıkçası çok fazla hazırlanamadık ama o gün ki arkadaşlardan aldığımız bilgiler çerçevesinde bu planın Düzce’yi zarara sokacak duruma getiriyor. İSKİ’nin kararından en fazla etkilenen Cumayeri oluyor. Çünkü baraj gölü bizim sınırlarımızdadır. Projenin içeriğinden en basit örnekte diyor ki koruma alanlarında yeşil hat çizilmiş bu alanda asfalt yapılamaz ancak dengeli yol yapılabilir. Bizim barajın etrafında olan köylerimiz var. Biz bu insanları Cumayeri’ne nasıl taşıyacağız bununla ilgili bir çözüm istedik. Ayrıca bizim rüzgâr enerjisi projemiz var. Bunun içinde aynı şeyi söylüyorlar.”

“36 milyon borcu olan bir belediye için israf”

Cumayeri’ndeki saat kulesi için 500 bin Türk Lirası harcandığının hatırlatılması üzerine Koloğlu, şu yorumda bulundu:
“Hem gerekli hem gereksiz buluyorum. Çünkü yapılan yapı kötü bir yapı değil. Kimse bu çirkin bir yapı diyecek durum yok. Bunu eleştiren kardeşlerimizde bu noktada eleştiriyor. 36 milyon borcu olan bir belediyenin 530 bin lirayı bir saat kulesine vermesinin israf olduğu noktasında eleştiri yapıyor ben de buna katılıyorum. Zaten para cebinizde değil. Bir kısmını da biz ödemek zorunda kaldık.

“2019 yılını tamamladığında 11 milyon civarında bir bütçe olacak”


Cumayeri Belediyesi’nin geliri hakkında da bilgiler veren Koloğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Her ay değişen bir şey tabii ki bu toplanan vergilere göre fark ediyor. İlk ay 500 bin lira civarında bir para gelmesi gerekirken 230 bin lira civarında bir rakam geldi. Buradaki borç noktasında hep yanlış anlaşılma var. Cumayeri Belediyesi’nin 2019 yılını tamamladığında 11 milyon civarında bir bütçesi olacak.”

“Bu duruma ben getirmedim”
Ünsal’dan gelen “5 yıllık gelir 50-60 milyon arasındayken nasıl 36 milyon borç olabiliyor?” sorusu üzerine ise “Bu soruyla ben muhatap olmayayım çünkü bu duruma ben getirmedim. Nereye harcandığı bellidir. Biz bu konu hakkında araştırmalar yapıyoruz.” dedi.

“Kusuru olanlar varsa hukuki süreç başlatacağız”
Belediye binasının yapımındaki noksanlıklara da değinen Başkan Koloğlu, şöyle konuştu:
“Belediyede ısıtma sistemiyle alakalı bir sıkıntı yok ancak soğutma sisteminde var. Yaz aylarında ciddi bir sıkıntı oluştu. Binanın eksikliklerini belirledik ve bunlarla ilgili hukuki süreç başlatacağız. İş merkezi projesi ihale edilmiş projede yapılması gereken işler var. Bu işlerin bir kısmı yapılmamış buna rağmen ödemeler yapılmış. Bize şubat ayında ilave olarak 500 bin liralık bir ilave fatura kesilmiş. Sözleşmede böyle bir hüküm olmadığı halde fatura kesilmiş. Ödeme konusunda kusuru olanlar varsa onlarla ilgili hukuki süreç başlatacağız.”

Vatandaş neden belediye binasına ‘ucube’ diyor?


Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın “Yerel Seçim sürecinde Cumayeri’ndeki bir röportajımızda halk ‘Seçimlerde kimi seçeceksiniz?’ sorusuna ‘Kim bu ucube belediye binasını kaldıracaksa ona oy vereceğiz’ dediler. Siz ne düşünüyorsunuz bu binaya ucube denmesi konusunda?” sorusuna Koloğlu şu yanıtı verdi:
“İnsanların görsel noktada farklı düşünceleri olabilir. İnsanların fikirlerini rahatça ortaya koyması güzel bir şey tabii ki ve insanlar bu iş merkezi yapılırken eleştirdiler. Bu binanın yapımı sırasında bir köşe yazısı yazmıştım. Projenin yanlışlarıyla ilgili konulara değinmiştim.”

“51 tane projeyi halkımıza sunduk” 
MHP’nin üretken belediyecilik sloganı üzerinden değerlendirme yapan Koloğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Üretken belediyecilik felsefisi MHP’nin 2019 seçiminin temel prensiplerinden birisiydi. Zaten bütün belediyelerde üretken belediyeciliği esas tutuyordu. Biz de 51 tane projeyi halkımıza sunduk. Biz zaten bunun işaretlerini veriyoruz. Birçok projeyi hayata geçirilmesi hep bu üretken belediyeciliğin sonucunda yapılmış şeylerdir.”

“Acil yardım ödeneğinde sıkıntı yaşadık”


17-18 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel afetinden büyük yara alan Cumayeri’ne yapılan yardımlar hakkında konuşan Koloğlu, şunları kaydetti:
“Özellikle şunu ifade edeyim Allah bir daha böyle bir felaket göstermesin. Köylerimizde ciddi sıkıntılar var. Sağ olsun devlet buraya ciddi anlamda bir ilgi gösterdi. Ülkemizde genel anlamda yetkililerden büyük bir ilgi gördük. Özellikle Akçakoca jandarma olsun AFAD olsun can kayıpları olduğu için orada çok ciddi bir çalışma sarf ettiler. Sahaya indiğimizde bunları gözlemledik. Devlet elinden geldiğince yaraları sarmaya çalıştı. Tabii biz belediye noktasına baktığımızda çevre ve şehircilik bakanlığıyla beraber Akçakoca’ya 750 milyar Cumayeri Belediye noktasında ise 500 milyar sözünü vermişti. Biraz o konuda sıkıntı yaşadık.”

Cumayeri’ndeki pistte son durum
Cumayeri’nde yapımı süren motor sporları pistindeki son durumu aktaran Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, şu ifadeleri kullandı: “
“Sayın Sofuoğlu, valimiz AK Parti ve MHP milletvekilleri geldiler. Birlikte sahada hem gözlem yaptık hem de bir karar oluşturduk. Biz bu pistle alakalı neler yaptık? Yol haritası nasıl olmalı? Konularını tartıştık. Burada bir iş bölümü yaptık. Sayın valimiz sağ olsun ‘Projenin asfalt atılacak kısmını bir şekilde çözeceğiz’ dedi. Bizler de belediye olarak imkânlar dâhilinde katkı sağlayacağız. Proje alanının etrafını telle çevrilme konusunu biz üstlendik. Bu tesis kurulduğunda gelen insanları Akçakoca, Konuralp gibi turistik yerlerimizi gezdirip gösterebiliriz. Bu sporu seven insanlar adrenalin tutkunu olan kişilere gezi içerisinde 3 saatlik bir rafting programı da yapılabilir. Hem bu şekilde turizm de canlanacaktır.”