Düzce Barosu Çocuk Hakları Komisyonu adına bir mesaj yayımlayan Düzce Baro Başkanı Avukat Azade Ay, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda oybirliği ile kabul edildiği 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nün tüm dünya çocuklarına barış ve güzellikler getirmesini diledi.


"Çocuk hakları ihlalleri gün geçtikçe artıyor"
"Çocuklar anne babalarının olduğu kadar toplumun da gözbebeğidir." diyerek mesajını sürdüren Ay, şu görüşlere yer verdi: "Bu nedenle; çocuklarımız için daha yaşanılabilir bir gelecek bırakmak, toplumdaki her bireyin en büyük görevi ve sorumluluğudur. Gerek dünyada, gerek ise Türkiye`de savaşlar ve silahlı çatışmalarda ölen, işkence ve kötü muameleye, cinsel istismar ve işkenceye maruz kalan, mülteci olan, açlık ve yoksulluk içinde milyonlarca çocuk bulunmaktadır. Çocuk hakları ihlalleri gün geçtikçe artmakta ve çocuklar her durumda mağdur olmaktadır."

"Suça iten nedenleri tespit etmek ve ortadan kaldırmak yerine..."
Mesajında suç işleyen ve suça karışan çocuklara da değinen Düzce Baro Başkanı Azade Ay, "Çocuklarımızı suçtan koruyamadığımız gibi onları suça iten nedenleri tespit etmek ve ortadan kaldırmak yerine suça sürüklendikleri için yargılamakta ve cezalandırmaktayız. Yargılama sonucu verilen kararların uygulanması aşamasında 3 yıllık denetim süresi boyunca çocukların topluma yeniden kazandırılmaları için yeterli bir tedbir alınmadığından tekrar suça karıştıkları görülmektedir. Düzce Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak, çocuk haklarının gelişimi sürecinde ve ilgili her konuda çalışmalarımızı sürdürerek katkıda bulunmaya devam edeceğimizi, çocuklarımızın her türlü kötülük ve sömürüden, baskı ve istismardan, ayrımcılıktan uzak, uygun sağlık ve eğitim koşullarında gelişimlerini sürdürebilmeleri için her tür çabayı göstereceğimizi beyan ederiz." ifadelerini kullandı.