Tarım ve Orman Bakanlığı’nca tarıma dayalı istihdamı geliştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” kapsamında başvurular tamamlandı.

“7 milyon 774 bin TL hibe desteği”

Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Düzce’de tarıma dayalı ekonomik yatırımlar kapsamında 1 adet soğuk hava deposu, 1 adet fındık işleme tesisi, 2 adet tesis modernizasyonu ve 3 adet yenilenebilir enerji tesis yenilenmesi olmak üzere toplam 7 adet proje için 7 milyon 774 bin 60 TL hibe desteği sağlanacak. Bununla beraber, kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında ise motorlu çapa, motorlu tırpan, pülverizatör vb. makinalar için de 796 çiftçiye 6 milyon 477 bin 492 TL hibe ödemesi yapılacak.

“805 projeye toplam 14 milyon 341 bin TL hibe ödemesi yapılacak”

Tarım ve tarıma dayalı ekonomik yapılanma kapsamında Düzce'de kadın ve genç girişimcilerin öncelikli olarak destekleneceği vurgulandı. Bu doğrultuda başvuruları onaylanan 805 projeye toplam 14 milyon 341 bin TL hibe ödemesi yapılacağı aktarıldı. Ayrıca yine kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde 2 çiftçiye arıcılık makine ekipmanları olarak toplam 89 bin 292 TL hibe ödemesi yapılacağı bilgisini paylaşan Düzce Tarım İl Müdürlüğü, desteklerin bütün çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.