Kurban Bayramı’nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açılan Kültür Merkezi üzerindeki tartışmalar bitmek bilmiyor. Yapımının 20 yılı aşması nedeniyle sürekli olarak muhalefetin tepkisini çeken proje için 2.kez açılış töreni düzenlendi.

Müzik dinletisi, havai fişek gösterisi ve çeşitli organizasyonlarla renkli geçen açılış için 100 bin TL üzerinde harcama yapıldığı iddia edildi. Gerek belediyenin içinde bulunduğu dar boğaz gerekse de ülkenin ekonomik bir zorluk içinde bulunduğu bir dönemde açılış için böyle bir ücret ödenmesi tepki çekti.

Belediye Meclisi’nde de konu Kültür Merkezi
Öte yandan Düzce Belediyesi Meclis toplantısında Kültür Merkezi giderlerinde harcanmak üzere Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden 4 milyon TL pay aktarılması gündeme geldi. Muhalefet ise bu aktarıma tepki gösterdi. Muhalefet kanadı yılsonuna kalan 45 günlük sürede söz konusu tutarın afaki olduğunu dile getirdi. Kültür Merkezi’nin yapımı için 2 kez kredi çekildiğini hatırlatan muhalefet, bu aktarımın nedenini öğrenmek istedi. Başkan Yardımcısı Ali Güney’den ‘Kültür Merkezi’ne kullanılacak’ şeklindeki açıklamayı yeterli bulmadıklarını vurgulayan MHP’li üyeler kararın oy çokluğu ile geçmesine tepki gösterdi.