Düzce Belediye Meclisi mart ayı ikinci birleşiminde 65 yaş ve üzeri vatandaşlara verilen ücretsiz seyahat kartına 1 günde sadece 2 biniş sınırlamasından geri adım atıldı.  

Konuyla ilgili Öncü Haber’e açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Günden, şöyle konuştu:

“Çok güzel bir değişiklik oldu. Üstüne basa basa söylüyorum bu teklif Ulaştırma Müdürlüğümüz tarafından verilmiştir. Bugün biraz üzüldüm çünkü bu teklif İYİ Parti’den gelmiş gibi gösterildi. 65 yaş üstü vatandaşlarımız günde iki kere ayda 60 sefer biniş yapabiliyorlardı. Müdürlüğümüzün talebi şöyleydi: “60 biniş sabit olsun ama günlük biniş sınırı kalksın.” Bizde bunu AK Parti grubumuzda değerlendirdik ve bunun komple kaldırılmasını ayda 60 değil sınırsız istediği kadar istediği yere gidebilecek şekilde kullanılmasını kararlaştırdık. İYİ Parti’den Oğuz bey (Oğuz Özyiğit) de meclis toplantısında bu iradesini bildirmişti. Bu konuyla alakalı biz bunu 1 ay erteledik. Bunun olunabilirliğini vatandaşımıza faydası olan bir durum olduğunu gördük. Bu ayki meclis toplantısında da bu sınırlamayı tamamen kaldırdık. Tekrar ediyorum bu teklif müdürlüğümüzden gelmiştir. Düzceli 65 yas üstü vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”