Cumartesi günleri Yenikent Beşinci bölgede kurulan pazar yerinde faaliyet gösteren esnafların kapalı pazar yeri özlemi bir türlü sona ermezken, yazın kavurucu sıcağından ve kışın soğuğundan korunmak için kurmak zorunda oldukları tentelerin altında ticaretlerini yapmaya çalışıyorlar.

Yenikent' te cumartesi günleri kurulan pazar yerinde tezgahlarını sabah saatlerinde bir ila bir buçuk saat uğraşarak açtıkları tentelerin uçmaması için iplerle arabalarına bağlıyorlar. Pazar yeri esnafı uzun zamandır kapatılması gündemde olan pazar yerinde bir çalışma yapılamamasına tepki gösteriyorlar.

Özellikle kış aylarında yağmurdan şikayet eden esnaf, yaz aylarında tezgahların üzerini toz kapladığını, müşterilerin oldukça büyük sıkıntılar yaşadığını belirtirken, yeni pazar yerinin üstünün kapatılarak hizmete girmesini istediklerini dile getiriyorlar.

Yenikent'te pazar için ayrılan alan, üzerinin kapatılması meselesi yıllardır gündeme gelmesine rağmen kapatılmadığı için şu anda sadece otopark olarak hizmet verebiliyor. Bilindiği gibi son olarak DESOB ve Düzce Belediyesi bu alanın kapatılması için bir protokol yapmış, ancak aradan sekiz aya yakın bir zaman geçmesine rağmen çalışmalar bir türlü başlamamıştı.