İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail Cumhurbaşkanı Netanyahu ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı birbirine benzetmesinin yankıları sürüyor. AK Parti’yi ayaklandıran “İsrail Cumhurbaşkanı Netanyahu bir anlamda Erdoğan’ın İsrailli versiyonu” yorumu Akşener’in eleştiri bombardımanına tutulmasına neden olurken, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin de bu ağır söylemlere sessiz kalmadı. Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Başkanı Keskin, terör örgütü diliyle konuşmakla itham ettiği Akşener’i şu ifadelerle eleştirdi:

“İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, tüm dünya mazlumlarının umudu olan Cumhurbaşkanımız hakkındaki sarf ettiği sözler bir siyasi parti genel başkanına asla yakışmayan, PKK ve siyasi kolu HDP'nin sıkça kullanmış olduğu dildir. Bu çirkin üslup, terör örgütlerinin siyasi uzantılarıyla ittifak çukuruna düşen birinin saçmalıklarından fazlası değildir!

Siyasette eleştiri, muhalefet olmanın doğasında elbette vardır. Ancak, Filistin davasının en büyük savunucusu olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ucuz kürsü şovlarına alet edenler siyasetin bu olmadığını bilemeyecek kadar mı acizler? Terör devleti İsrail'in mazlum ve mağdur Filistinli kardeşlerimize yönelik uyguladığı zulüm karşında ilk günden itibaren büyük çaba gösteren Sayın Cumhurbaşkanımızı anlamak için tüm dünya mazlumlarının gönüllerindeki sese kulak vermesi gerektiğini hatırlatırım.”