Vali Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin “10 Nisan Polis Günü” dolayısıyla birer mesaj yayımlayarak teşkilatın 172’nci yıldönümünü kutladı.
“Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesini önleme ve işleyenleri adalete teslim etme gibi birçok hayati görevi mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle yerine getiren Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 172. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.” ifadesiyle mesajına başlayan Vali Dağlı, şöyle devam etti: “Anayasa ve yasalara sadakatle, hukuka bağlılıktan ayrılmadan, gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisi, görevini her zaman fedakârca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak bu ulvi görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Türk polisi, yetişmiş insan gücü, yüksek donanım düzeyi ve çağdaş görev anlayışı ile üstlendiği sosyal sorumluluk projeleriyle daima milletimizin sevgisine ve desteğine mazhar olmuştur. İlimizde de halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde, huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamasını sağlamak adına fedakârca görev yapan polisimiz, her zaman halkla iç içe olmaya özen göstermektedir. Gerek güvenliğin sağlanmasında, gerekse suç ve suçluyla mücadele edilmesinde polisimize desteğini esirgemeyen saygıdeğer Düzce halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; kamu düzeninin sağlanması, suçların önlenmesi, aydınlatılması ve suçluların yakalanması; ilimizde huzur ve güven içinde bir ortamın sağlanmasında emeği geçen yüreğinde vatan, millet ve insan sevgisi bulunan, yüksek vazife anlayışı içinde ve insan haklarına saygılı bir şekilde görev ifa eden başta Düzce'de görev yapanlar olmak üzere tüm teşkilat mensuplarının 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyor, başarı ve mutluluklar diliyorum. Şehit polislerimizi minnet ve rahmetle anarken, gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diliyorum.”

“Polis güvenliğimizin teminatıdır”
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise mesajında şu görüşlere yer verdi: “Türk Polis Teşkilatı; ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama, halkımızın can ve mal emniyetini koruma, huzur ve güven ortamını tesis ve temin etme, suç işlenmesini önleme ve işleyenleri adalete teslim etme hususunda çok büyük bir özveriyle gece gündüz demeden başarılı bir şekilde 172 yıldır çalışmaktadır. 10 Nisan, "Polis Günü", aziz milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olarak gördüğü Türk Polisi’ne minnettarlığımızın bir ifadesi olarak armağan ettiği bir şükran günüdür. Türk Polisi, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır. Son dönemde ülkemizde hain saldırılar gerçekleştiren terör örgütlerine karşı misliyle karşılık veren polis teşkilatımız, vatandaşlarımızın emniyetini sağlamak amacıyla canı pahasına mücadele ediyor. Ülkemizi etkisi altına almak isteyen hain terör örgütlerine karşı yıllarca istikrarlı şekilde görevini ifa eden teşkilatımız şehirlerde ailemizin, çocuklarımızın güvenliğinin teminatı olmaya devam edecektir. 172 yıldır ülkemizin emniyeti, huzur ve refahı için canla başla çalışan polis teşkilatımızın gününü en kalbi duygularımla kutlarım.”  

“Polis teşkilatımız dünyanın en gelişmiş teşkilatlarındandır”
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıldönümünü kutlayan bir mesaj yayımladı. Keskin mesajında; “Türk Polis Teşkilatı dünyanın en gelişmiş polis teşkilatlarından birisidir. Polisimizin eğitim seviyesi artık çok yüksek. Üniversite okuyor, master yapıyor. 15-20 yıllık faili meçhul olaylar aydınlatılıyor. Kimsenin kanı yerde kalmıyor. Fedakârca 24 saat esasına göre bizlerin güvenliği için çalışan Emniyet Teşkilatımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum. Emniyet teşkilatımız her zaman toplumda huzurun ve güvenin sağlanmasında birinci sırada gelen kurum olmuş, bu ortamın oluşturulmasında da milletimizden gücünü almıştır. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan ve ülkenin dört bir yanında her türlü zorluğa, soruna ve sıkıntıya göğüs geren emniyet teşkilatımız, demokratik düzen içinde, millet olarak varlığımızın sürdürülmesi, yasa egemenliğinin ve halkın güvenliğinin sağlanması, sürdürülmesi, halkımızın canının ve malının korunması, suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, suçluların yakalanarak adalete teslimi ve ilgili yasa ve yönetmeliklerin kendisine verdiği diğer görevleri büyük bir gayretle yerine getirmektedir. Bu vesileyle Polis Teşkilatımızın 172. kuruluş yıldönümünde şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, halkımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan tüm polislerimizin Polis Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Gece gündüz fedakârca görev yapıyorlar
CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan yazılı olarak verdiği mesajında “Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar ülkemizde huzur ve düzenin bozulmaması ve bizlerin güvenli bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için gece gündüz fedakârca görev yapan, Türk Polis Teşkilatının 172. yılı kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Ülkemizdeki güven ve istikrar ortamının korunmasında en büyük güvence
Düzce Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan 10 Nisan açıklamasında, “Türk Polis Teşkilatı; kamu düzeninin sağlanması, halkın refah ve huzurunun korunması, hukukun uygulanması ve suçluların adalete teslim edilmesi için anayasa ve yasalara sadakatle, hukuka bağlılıktan ayrılmadan sorumluluklarını yerine getirmektedir” denildi.

Ülkemizdeki güven ve istikrar ortamının korunmasında en büyük güvencelerden olan emniyet mensuplarının, ülkemizin birlik ve beraberliği için gece gündüz demeden çalışmakta, gerektiğinde hayatlarını feda etmekte olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Diğer kolluk kuvvetlerimizle birlikte, terör ve örgütlü suçlarla amansız bir mücadele içerisinde bulunan Türk Polis Teşkilatı; bununla birlikte toplumsal destek projeleriyle de Devletin şefkat elini temsil etmekte ve Milletimizin her daim takdirini kazanmaktadır. Düzce Üniversitesi olarak, bu asil ve kutsal görevleri büyük bir özveriyle yerine getiren Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümünü kutlar, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve toplumumuzun barış içinde yaşaması için şehit olan emniyet mensuplarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.