Üçköprü Köyü’nde vatandaşların altyapı çilesi bitmek tükenmek bilmiyor. Son olarak bugün yaşanan sağanağın ardından meydana gelen taşkın, yine evleri su altında bıraktı.

Bölgede yaşayan vatandaşlar bu durumu defalarca yetkililere ilettiklerini ancak bir türlü kalıcı çözüm bulunamadığını dile getirdi.

Öte yandan civarda yürütülen inşaat çalışmalarından çıkan hafriyatların yerleşim yerindeki ani sel ve su taşkınlarını engellemek amacıyla açılan kanallara dökülmesinin de bu taşkınlara davetiyle çıkardığı ifade ediliyor.

Konuya ilişkin bölgede incelemelerde bulunan Öncü Haber Ekibi, hem vatandaşların sorunlarını dinledi, hem de bahsi geçen bölgede inşaat hafriyatlarıyla doldurulan kanalları görüntüledi.

Konuya ilişkin Öncü Haber mikrofonuna konuşan İskender Kurt, evinin en ufak bir yağışta sular altında kaldığını ifade ederek şunları söyledi;

“Su kanallarımıza hafriyat döktüler”

“2020 yılından bu yana her yağmur yağdığında bizim evlerimizi su basıyor. Kot farkından dolayı yolda biriken su kenarlara akıyor. Kenarlardaki su kanalları da inşaat hafriyatlarıyla kanunsuz bir şekilde dolduruluyor. Böyle olunca da su olduğu gibi bizim evlerimize giriyor.

“Rahmet olan yağmur benim ve çocuklarımın kâbusu oldu”

Defalarca yetkililere şikâyet ettik bir çözüm getirmediler. Rahmet olan yağmur benim ve çocuklarımın kâbusu oldu. Her yağmurda evimiz su altında kalıyor.

Yetkililerden sesimizi duymalarını ve olması gerektiği gibi su kanallarımızı açmalarını talep ediyorum.”