Geçtiğimiz Ramazan Ayında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erdoğan Bıyık’ın Düzce Valisi Ercan Topaca’ya 1925 yılında yanan Düzce Saat Kulesi’nin bir resmini vermesiyle başlayan ve son günlerde Belediye Meclisi toplantısında konunun yeniden gündeme gelmesiyle hız kazanan Düzce’ye saat Kulesi yapılması fikrine Düzcelilerin soğuk baktığı ortaya çıktı.

Öncü İnternet sitesine yorum yazan Düzceliler, şehrin temel sorunlarının hala çözülmediğini, bu aşamada böyle bir girişimin yanlış olduğunu ifade ediyorlar. “Saat Kulesi İçin Düğmeye Basıldı” başlıklı haberin altına gelen ilk yorumda Yenikent Pazaryeri, Bağlantı yolu, belediye otobüslerinde bilet verilmemesi gibi konular gündeme getirilirken, herkesin kolunda saat olduğunu belirterek girişimin gereksiz olduğunu söyleyenler yorumları ile tepki gösterdiler.

Trafiğin durumu, belediye ihaleleri ile ilgili kuşkusu olanlar, satılan arsalar, yol kenarındaki parklar gibi tartışılan konular da saat kulesi ile bağlantılı olarak yorumlarda yerlerini alırken,  Düzce’nin henüz küçük bir kasaba olduğu 1901 yılında halkın birçoğunda saat olmaması nedeniyle yapılan, saat kulesinin herkesin kolunda saatlerin olduğu, hane başına beş cep telefonu olduğu günümüzde böyle bir şeye ihtiyaç olmadığı görüşünü savunanlar da var.

Yorumların bazılarında ise Anıtpark’ta bulunan ve Kasım ayının ilk günlerinde yerleştirilen Atatürk Anıtı için yapılan masraf da eleştirilirken, Saat kulesi için yapılacak masraf ile belediyeye araç gereç alınabileceği, altyapı, asfalt gibi konuların çözülebileceği de ifade ediliyor.

Yorumların büyük bölümü eleştirel içerikli olanlardan oluşurken pek az yorumcu saat kulesinin yapılmasına sıcak bakıyor.